Sursele de zinc
Stridiile contin cea mai mare cantitate de zinc. Cum acestea nu fac parte din dieta zilnica, zincul poate fi obtinut din peste (sardele), carne (de vita, porc, pasare sau miel), cereale integrale, nuci, seminte de dovleac si produse lactate.
Trebuie evitate aporturile excesive de zinc, care pot rezulta din luarea suplimentelor concomitenta cu consumul de alimente bogate in zinc. Excesul de zinc impiedica absorbtia cuprului, necesar pentru functionarea normala a organismului, dar si pentru formarea globulelor rosii.
Alimentele bogate in proteine contin si cantitati mari de zinc. Carnea de vaca, de porc si miel contine mai mult zinc decat pestele. Carnea de rata, cocos contine mai mult zinc decat cea de pui.
Alte surse importante de zinc sunt alunele si untul de alune.
www.desprecopii.com/info.asp?id=1083
Stridiile (80 mg de zinc / 100 g stridii), ficatul de vita si de porc (9 mg / 100 g), carnea de cal (6 mg / 100 g), galbenusul de ou (4 mg / 100g), pestii si crustacele ( 1.5-3 mg / 100 g) sunt alimente bogate in mod natural in zinc.
Cerealele integrale, legumele, nucile, oleaginoasele (susan, in, mac) il contin de asemenea, insa zincul cel mai bine asimilat provine tot din carne, deci atentie vegetarieni!
Aportul de zinc trebuie sa fie cotidian, deoarece organismul nu pastreaza rezerve. Si anume, alimentatia variata permite evitarea carentelor.
sanatate.ele.ro/Zincul_oligoelementul_frumusetii_pielii_--a9836.html
Alimente ce contin zinc: fructe de mare, carne rosie, oua, cereale integrale, mazare, seminte de dovleac, nuci, migdale, ciuperci, salata verde.