Din smantana, la magazinele cu produse lactate gasesti un sortiment special de smantana pentru frisca, la mine in oras pretul e 14 lei kg.
Cea naturala din smantana. Cealalta nu am avut curiozitatea sa citesc pentru a nu ma speria!
Frisca se face din smantana extrasa din laptele proaspat, dulce, prin centrifugare
Frisca este smantana proaspata care se ridica la suprafata laptelui in primele ore de la mulgere, cand laptele este lasat linistit, sau prima fractiune obtinuta prin centrifugare, din laptele proaspat...Frisca este cea mai usoara smantana. Pentru ornarea prajiturilor, sau alte utilizari, aceasta se bate spuma, adaugand zahar pudra 10-15%, vanilie... In consumul recent, produslu comercializat sub numele de Frisca este un substitut obtinut din grasimi vegetale partial hidrogenate, amestecate cu o baza de lapte, si avand incorporate diverse arome artificiale.
Frisca se face din smantana mai grasa speciala pentru frisca, zahar si mai ai nevoie de mixer. O bati pana se face flexibila cu mixerul si apoi o pui mxim 30 de minute la frigider pentru a se face mai pufoasa si mai gustoasa in ceea ce o vei folosi! Sper ca ti-am fost de ajutor! Ceeau!:d