Secretul micilor este seul (grasimea) de vita sau oaie. Reteta originala de mititei asa cum se facea la Caru' cu bere o gasesti aici http://www.cevabun.ro/reteta-originala-mititei/
Mititei pentru 6-8 portii
1/2 kg de carne tocata de vita
1/2 kg carne tocata de porc mai grasa
200 ml apa minerala
1 lingurita bicarbonat
sare dupa gust si condimente Galeo:1 lingura "condimente pentru mititei"
1 lingura de "usturoi granulat"
1 lingurita "piper negru macinat"
Carnea tocata de vita se amesteca cu carnea tocata de porc.Se adauga apa minerala in care s-a stins in prealabil bicarbonatul, sare dupa gust, apoi 1lingura "condimente pentru mititei", 1 lingura "usturoi granulat" si o lingurita "piper negru macinat". Se framanta tot amestecul timp de 10 minute, dupa care se pune la frigider pentru 3-4 ore.Se modeleaza pe tocatorul de lemn sub forma unor cremwusti mai grosi sau se tragcu ajutorul masinii de tocat si a formei de mititei.Se prajesc pe gratarul bine incins si uns cu ulei sau grasime.Se servesc cu mustar sau mujdei de usturoi.
Reteta am gasit-o pe un plic de condimente pentru mititei de la Galeo. Pofta buna!
Raspunsul lui Ourano este suficient de bun, cu toate ca nu inteleg ce cauta apa minerala in compozitie.
Carne de oaie, vita si porc amestecata cu bicarbonat de sodiu si condimente lasata la frigider cateva ore si cand ii faci e bine sa pui bere inainte de ai pune pe gratar, sunt deliciosi
Ai si aici retete de mici https://www.libertatea.ro/lifestyle/reteta-originala-de-mici-725701
LisaJulie întreabă: