| alinutzaelenutzabulinutzagospodinafurnicuta a întrebat:

Doresc reteta de mucenici moldovenesti din catalogul kaufland din 20.02-04.03.2021

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna seara!
Am sa va dau o reteta, insa nu este din catalog, n-am gasit reteta respectiva, imi pare rau, poate va pot ajuta macar cu aceasta.
MUCENICI MOLDOVENESTI
Aluat:
500 g. faina
25 g. drojdie proaspata
un praf de sare
1 lingurita zahar
250-270 ml. apa
2 linguri ulei
1 pliculet zahar vanilat
1 sticluta esenta de rom
Sirop:
1 ceasca cu zahar
2 cesti cu apa
2 linguri miere
200-250 g. nuca macinata
Puneti intr-un vas un pumn de faina. Puneti drojdia intr-un bol mic cu zaharul si doua, trei lingurite apa calda si amestecati usor. Turnati amestecul peste faina din vas si amestecati (trebuie sa fie ca o smantana groasa, asa ca daca mai e nevoie mai adaugati putina apa). Lasati maiaua la crescut intr-un loc cald, ferit de curenti de aer, timp de 15 minute (acoperiti bolul cu un prosop uscat de bucatarie).
Adaugati-o apoi peste restul de faina, impreuna cu uleiul, zaharul vanilat, romul, praful de sare si apa, turnata putin cate putin. Framantati bine, pana cand aluatul incepe sa faca "basici", si se dezlipeste usor de pe mana. Lasati aluatul la crescut cca. o ora.
Luati bucati din aluat si formati suluri subtiri, apoi opturi.
Puneti mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-i sa mai creasca putin.
Ungeti-i cu putin zahar dizolvat in apa si dati-i la copt (3, 4 linguri dizolvate in 100 ml. apa). E foarte important sa faceti asta, pentru ca mucenicii sa se rumeneasca frumos.
Se coc la 180 de grade C. (foc potrivit) pentru 18-20 de minute.
Intre timp, preparati siropul, punand ingredientele la fiert. Lasati sa dea in clocot si tineti pe foc, la foc mic, aproximativ 5 minute sau pana cand siropul prinde putina consistenta.
Cand mucenicii s-au mai racorit putin, inmuiati-i in siropul fierbinte (intoarceti-i de cateva ori) si asezati-i intr-un castron. Turnati apoi restul siropului peste ei.
Si presarati nuca macinata.
O seara placuta!

| alinutzaelenutzabulinutzagospodinafurnicuta explică (pentru anonim_4396):

Multumesc dar mi-au trimis-o cei de la kaunfland