Prajitura Mariana
Compozitie pentru 10 bucati:
Blutul cu cafea: 2 oua, zahar — 50 g, faina — 90 g, ulei — 3 ml, nescafe-_6g.
Crema nescafe: zahar — 180 g, unt — 90 g, margarina — 90 g, un ou, lapte — 25 ml, rom superior — 10 ml, nescafe — 5 g.
Siropul: zahar — 25 g, rom superior — 10 ml, nescafe — 3 g, apa — 20 ml.
Decorul: frisca — 180 g, zahar — 20 g, fructe confiate — 20 g.
Mod de preparare:
Se prepara blatul. Dupa ce s-a racit, se portioneaza în 4 parti egale (orizontal) care se trampeaza si apoi se ung cu 3/4 din crema. Se lasa hiatul la rece aproximativ 60 minute, apoi se taie în straifuri de 10 cm latime.
Fiecare straif se orneaza deasupra, pe laturi si jîn lungime cu crema ramasa, iar în mijloc se face un decor cu frisca batuta. Se portioneaza si se serveste cu fructe confiate.