Durata: 60 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 gr aluat frantuzesc, 50 gr zahar, o lingurita zeama de lamaie, o lingura cu rom, un galbenus de ou si pentru umplutura frisca.
Mod de preparare: In aluatul frantuzesc se adauga zaharul, galbenusul, zeama de lamaie si romul, se framanta dupa care se intinde o foaie cat o muchie de cutit. Se infierbanta bine cutitul si se taie din foaie benzi late si lungi de 10-15 cm. Se desfasoara benzile de aluat pe forme, invelindu-se, astfel incat marginile benzii sa cada una peste alta pentru a putea lipi. Se ung rulourile cu galbenus, se presara cu zahar si se aseaza pe o tava. Se coc in cuptorul incins aproximativ 30 de minute, pana ce se ingalbenesc putin. Se scot de pe forme dupa ce s-au racit, umplandu-se fiecare rulou cu frisca. Se pot umple si cu
crema de vanilie sau de ciocolata.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: