Tort de alune
oua 10 buc
alune 300 g
pesmet 50 g
faina 25 g
zaharpudra 300 g
zahar vanilat 2 plicuri
lamaie 100 g
CREMA
alune 100 g
zahar 150 g
cafea neagra 150 ml
unt 200 g
zahar vanilat 1 plic
coniac 50 ml
oua 2 buc
SIROPUL
zahar 125 g
Preparare:
Blatul :
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se adauga alunele prajite si apoi macinate, pesmetul si o lingura de faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, se despica in trei foi si se umple cu crema.
Crema :
Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele prajite si macinate, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.
Siropul :
Intr-un vas se adauga zaharul si apa pana e obtine un sirop. Acesta se va turna peste blat.
Mentiuni:
Se lasa la racit si se feliaza.
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: avansata