Timp de preparare:
1/30 minut (complexitate redusa)
Ingrediente:
7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 2 linguri de ulei, 2 pachete de unt fara sare, cacao si mirosuri.
Mod de preparare: Blatul se face din cele 7 oua la care se adauga zaharul, uleiul, faina si mirosurile.Se puna la copt intr-o tava lunga imbracata cu firtie de copt si se da la cuptor pentru 45 de minute.Intre timp se face siropul din 2 canu de zafar si o cana de apa.Se fierbe pina ce s-a dizolvat zaharul se adauga esenta de rom si se da la rece.Adoua zi se taie blatul si se insiropeaza apoi se pune intrcalat crema facuta din cele 2 pachete de unt cu o cana de zahar farin.Se asambleaza tortul dupa care se pune o glazura din caramel facuta din o cana de zahar topit si mina de nuci sau alune.Se imbraca tortul cu aceasta glazura si se orneaza dupa gust. Pofta buna!
E ste o prajitura buna dar costisitoare.Pentru aceasta reteta iti trebuie urmatoarele:7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei, 7 linguri de faina si putin praf de copt dizolvat cu putina zeama de lamaie iar pentru crema iti trebuie 2 pachete de unt fara sare, esenta de rom si o cana de zahar pudra.Pentru caramelul care se pune pe deasupra iti mai trebuie o cana de zahar si o mana de nuci sau alune decojite. Pofta buna.Reteta mea o poti gasi pe gusto.ro
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: