Tartine cu somon afumat si crema de branza
Ingrediente necesare pentru tartine cu somon afumat si crema de branza:
•300 g branza proaspata
•1 ardei gras rosu
•3 linguri smantana
•1 lingura unt
•sare
•piper
•marar
•patrunjel verde pentru decor
•100 g somon afumat
•felii de paine prajita
Mod de preparare tartine cu somon afumat si crema de branza:
Branza proaspata se pazeaza bine cu o furculita si se amesteca cu smantana, untul, ardeiul taiat in cuburi foarte mici, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine totul si se pastreaza la frigider.
Se taie painea in felii subtiri, se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei de masline si se coace in cuptor 25-30 minute, pana cand se rumeneste si se usuca usor. Se lasa sa se raceasca.
In momentul servirii, se ung feliile de paine cu crema de branza, iar deasupra se aseaza cate o feliuta de somon afumat. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Nu se fac tartinele cu mult timp inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia prea tare felia de paine.
Mini tarte cu branza
Ingrediente necesare pentru mini tarte cu branza:
•un aluat foietaj
•50g cascaval sau mozzarella
•80g telemea
•4 linguri smantana sau iaurt
•cateva fire de ceapa verde
•piper
Mod de preparare mini tarte cu branza:
Taiem aluatul in cateva patrate potrivit de mari apoi pe fiecare patratel in parte mai trasam cu ajutorul unui cutitas cate un patrat, dar taietura o facem in asa fel incat sa nu taiem pana jos. In mijloc, intepam din loc in loc cu o furculita.
Separat amestecam telemeaua cu cascavalul si smantana, potrivim gustul cu piper si repartizam aceasta umplutura pe fiecare din patratele facute mai sus. Deasupra asezam ceapa verde tocata marunt si si presaram din nou putin piper.
Coacem tartele in cuptorul preincalzit la 180C pana acestea se rumenesc frumos. Daca le servim ca aperitive, se pastreaza asa simple. Daca le servim la micul dejun, asezam deasupra fiecarei tarte cate un ou ochi. Sunt foarte bune!
Sandvis cu crenvursti, cascaval si legume
Ingrediente necesare pentru sandvis cu crenvursti, cascaval si legume:
•2 baghete french scurte
•4 crenvursti
•4 felii cascaval
•6 felii rosii
•6 felii ardei
•salata verde
•mustar
•sare si piper
Mod de preparare sandvis cu crenvursti, cascaval si legume:
Punem crenvurstii la fiert in apa clocotita timp de 5 minute. Spalam bine legumele si taiem rosiile si ardeii rondele. Baghetele le taiem in doua.
Pe prima bagheta asezam felii de cascaval si dam la cuptorul cu microunde 30-40 sec. Scoatem din cumptor si asezam peste branza topita feliile de rosii si ardei apoi saram si piperam. Pe jumatatea fara branza asezam salata si 2 crenvursti unsi cu mustar. Impreunam cele doua jumatati si mancam cu pofta.
A doua bagheta am facut-o fara a mai topi cascavalul. Am asezat pe rand salata, feliile de rosii, ardei, sare si piper si deasupra feliile de cascaval. Pe jumatatea cealalta am pus crenvurstii cu mustar, am impreunat cele doua jumatati si gata si al doilea sandvis.
Eu mananc orez cu lapte in fiecare dimineata problema e ca nu te mai opresti din mancat