Este evidenta diferenta termica. Punctul de fuziune este ridicat la prajire,nutrientii se pierd aproape in totalitate,mai mult decat atat,produsul devine nociv datorita substantelor care se ard.
In schimb proteinele granelor nu sunt solubile in apa,ceea ce le fac mai nutritive.
Graul, in comparatie cu celelalte cereale, este cel mai rafinat.Cu cat samanta este mai macinata cu atat se distrug partile nutritive.
Diferentele sunt multiple,intre orez si grau sau porumb(de exemplu). Faina de orez nu contine gluten,fiind folosita in dieta celor care au intoleranta la gluten.
Porumbul contine mai mult zahar decat amidon,avand un gust mult mai placut decat orzul sau graul.
Graul contine mai multe proteine si fier, dar in general cerealele in boabe nu sunt bogate in vitamine, au proteine si amidon intr-o cantitate destul de mare.
Cea mai importanta sursa de vitamine sunt germenii de grau.
Toate semintele contin o rezerva energetica ce ajuta dezvoltarea viitoare plante, la fel fiind si cerealele.
Diferenta dintre porum si alte cereale este in aceasta rezerva. Pe cand la grau, orez si altele aceasta este formata predominant din doua proteine, la porumb aceasta este formata din amidon, la fel ca si tuberculii de cartof.
Si mai bune decat aceste cereale sunt
semintele obtinute de la amarant, hrisca sau alte plante.
Sa ramanem atunci doar la diferenta intre grau - orz - orez- secara pe care le gasim cam la acelasi pret la magazin. Care au mai multe vitamine, proteine, alti nutrienti? Tks