| etudor a întrebat:

Dragii mei, am o intrebare care face apel la crescatorii de pasari. Stau la tara si cresc gaini si periodic si alte rase de pasari.Acum o saptamana si ceva AM OBSERVAT ca un ou pe care l-am luat din cuibar era plin de PADUCHI. M-am speriat.Am contactat un tehnician veterinar si mi-a recomandat un sprey si o solutie pe care le-am folosit a 2a zi.Va intreb :dupa cat timp se pot folosi in hrana omului ouale de la aceste pasari? Va astept un raspuns sigur si va multumesc. ELENA

4 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Intrebarea omite ceva: de ce vrei sa te feresti? De substantele folosite sau paduchii de pe oua?
Pesticidele folosite vin sub diverse forme de aplicare: praf, spray, pulverizator (pentru solutii ce contin apa), modul in care vin determina, in consecinta, eventuale riscuri pentru gaini si oua. Daca este praf si poate sa ciuguleasca, adica in exces, e de rau, la fel si daca este substanta preparata si aplicata incat se formeaza o "balta".
In orice caz, este indicat sa muti gainile pe o perioada de 1-2 zile sau, daca nu ai altundeva unde sa le feresti, dai gainile afara dis-de-dimineață si aplici, pentru ca seara tarziu sa le lasi sa intre.

Oua poti manca indiferent, nu-mi amintesc ca gainile sa manance gainat, mediul preferat de paduchi.

Pe viitor, asigura-te ca gainile tale dorm intr-un cotet curat, pentru a defavoriza aparitia si persistenta paduchilor si sa verifici regulat gainile pentru paduchi, pentru a interveni din timp.

Răspuns utilizator avertizat
| aneliram a răspuns:

Trebuie să scrie pe prospect. Normal nu se consumă ouăle ceva timp ( mai ales dacă tretamentul este administrat intern, sigur).

| AureliusTPU a răspuns:

La ouale de gaini se pot manca imediat dupa ce le cloceste dar pentru ca e la tratament nu se poate manca.