In primul rand, eu nu gatesc
Dar gateste maica-mea.Vara,eu nu mananc fripturi sau mancare calda, in general.Prefer o pleskavica
Asa ca face mai multe salate de legume, eventual cu piept de pui sau peste.Sau salata de conopida, vinete, boeuf(sau cum se scrie), ciuperci, etc.
Iarna, mancam compoturi cu piure si fripturi, cel mai des.Si muraturile sunt la ordinea zilei.Mai ales ardeii umpluti cu varza sau rosiile alea verzi, mici, bagate in borcan.
Primavara, iarasi multe legume, apare ceapa verde proaspata, care mie imi place foarte mult.Mai tarziu, apare si salata verde si multa branza, cas sau telemea
Ptr masa de Craciun, de Paste, de anul nou, sau cand avem vreo aniversare in familie(noua ne place sa gasim cat mai multe pretexte sa mancam mult si nesanatos ), iti dai seama...sapte feluri de mancare, ce-i place fiecaruia,+prajituri+inghetata
Nu, nu se schimba am stat sa ma gandesc putin sa fiu sigura..sarmalele se fac si pe timpul altor anotimpuri..se gateste porc si vara...racituri respectiv piftie se face si in alte anotimpuri..salatele sunt prezente si iarna...fructele la fel..ciorbitele de legume la fel..nimic nu se schimba.
Intradevar eu schimb meniul vara mancam mai multe mancaruri usoare, iar iarna mult mai multe mancaruri consistente.
Da e o schimbare. Cum vine caldura folosesc mai rar aragazul, mancam mai multe salate, foarte multe lactate si branzeturi, insa iarna gatesc mai des si mancarea e mai consistenta. Pentru masa de Craciun am cateva retete mai speciale.
De preferat vara asa cum ati spus, iarna putin consistent, mai multe fructe vara, toamna, iarna.