Sunt diferite - vezi detalii la linkul :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Drojdie
http://www.clubafaceri.ro/6027/drojdie-de-bere-1517319.html
http://www.reteteculinare.ro/articole/drojdia_de_paine/
Mai există şi drojdie de/pentru vin.
Depinde pentru ce ai nevoie...
Da,este aceeasi.
Poate fi proaspat-umeda, liofilizata uscata activa sau liofilizata instantanee.Cea liofilizata este foarte marunta, sub forme de bobite si dura.
Nu este recomandata la aluaturi pentru ca este modificata genetic si are un proces chimic industrial mai lung.
Drojdia proaspat-umeda(in cuburi), este drojdia de toate zilele; cea care se produce la fermentarea vinului, in fermentarea fructelor- pentru ca au o cantitate mare de alcool si zahar) sau a berii, si se foloseste pentru a "creste"aluatul.
Numele latin este Saccharomyces Cerevisiae, se foloseste la producerea berii si a painii.