Nu-i spuneţi " mureşene ", că e domn, nu un " copilaş ". Păăi, sniţele ( http://www.e-retete.ro/retete/snitel-de-pui ), pui cu cartofi la tavă ( http://veronicascakes.blogspot.com/2008/10/pui-la-tava-cu-cartofi.html ), şi, nu în ultimul rând, frigărui ( http://www.e-retete.ro/retete/frigarui-de-pui ). Poftă bună! :)
Mie imi place snitelul de pui, escalop de pui cu ciuperci... dar imi plac toate mancarurile cu carne de pui.
http://www.bucatarul.com/escalop-de-pui-cu-ciuperci-pavel-marius/
Pui învelit în lut sau aluat şi dat la cuptor. Sau puiul pus pe o sticlă pe care o treci prin el şi îl aşezi în poziţie verticală în cuptor. E ceva mai haiduceşte dar e super.
@Arthur: daca sticla pe care pui puiul in cuptor (de obicei o sticla de bere ) o umpli cu apa, fara sa-i pui dop...iese un pui fraged, copt si pe dinauntru, ca apa se infierbanta! Deja imi lasa gura apa!
Si eu sunt din mures! dar acum locuiesc in constanta
uite specialitatea casei din bucataria mea:
- un pui bine curatat, spalat, etc, se pune la scurs in pozitie verticala; intr-o tava maricica se pune 1 kg de sare de sac, in strat gros, bine intins...
- pe acest strat de sare se pune puiul bine scurs si se da la cuptorul incins; trebuie tinut acolo cam 1 ora( mai mult sau mai putin, functie de pui ); cand e maroniu (rumen)pe spinare, bagi in el o lingura de lemn si cu grija il intorci invers, ca sa se rumeneasca si pe burtica
-se serveste cu o salata de vara si e taaaaareeeeeeeee gustos!
POFTA BUNA!
Cele mai gustoase rete cu pui sunt: pui la punga de hartie (nu cele din comert) si pui facut in smoala. Voi explica reteta a doua care este o raritate. Dupa sacrificarea puiului se scot intestinele printr-o incizie mica care apoi se inchide la loc dupa ce s-a pus cativa catei de usturoi si sare in interior. Puiul nu se curata de pene. Se leaga cu o sarma de gheare si se introduce in vasul cu smoale fierbinte. Se tine cca 15-30 minute in interiorul vasului apoi se scoate si se amesteca cu nisip, pamant, etc. pana se raceste. Se desface bolul format, moment in care se jupoaie si ce a mai ramas din penaj. Se consuma caldut. Este unic, totusi cel mai bun este puiul la punga de hartie.
anonim_4396 întreabă: