Cand ne gandim la alimente sanatoase, pastele sau painea prajita cu usturoi nu sunt chiar primele care ne vin in cap. Cu toate astea, studiile au aratat ca oamenii din regiunea mediterana traiesc mai mult. Asadar, de ce dieta mediteraneana e mai sanatoasa decat altele?
Haideti sa aruncam o privire peste principalele alimente asociate cu aceasta dieta
Uleiul de masline are mult mai putin colesterol, ceea ce inseamna ca aduce un risc mai scazut de tensiune ridicata, care poate duce la atacuri cerebrale sau infarcturi. De asemenea, uleiul de masline poate chiar cobori nivelul de zahar din sange, ceea ce ajuta la prevenirea diabetului de tip II. Mai mult, mancarurile pregatite cu ulei de masline au o savoare mult mai buna.
Rosiile cresc foarte bine in zona mediteraneana si sunt foarte folosite in gatit. Acesta e un lucru foarte bun, intrucat rosiile nu sunt doar foarte gustoase, ci sunt si pline de vitamine si antioxidanti.
De obicei, dieta mediteraneana contine multe tipuri de paste si feluri de paine. Pastele si painea facute din faina integrala au mai putine calorii si pot ajuta la lupta impotriva obezitatii. Mai mult, contin multi nutrienti, precum fibre, zinc, vitamina B si magneziu.
Retetele mediteraneene contin, de obicei, fructe si legume proaspete. Acestea sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, care ajuta la lupta impotriva obezitatii, cancerului si bolilor de inima. Se pare ca legumele sunt unul dintre elementele cele mai importante in dieta mediteraneana si ajuta la marirea sperantei de viata a oamenilor care urmeaza aceasta dieta.
O dieta tipica mediteraneana foloseste carnea rosie doar rar. Mult mai folosite sunt carnea de pui, fructele de mare sau pestele. Pestele, in mod special, e foarte sanatos, intrucat contine niveluri ridicate de acizi grasi Omega 3, vitamine si minerale care nu prea se gasesc in alte alimente. De asemenea, pestele imbunatateste functiile cerebrale si reduce riscul bolilor de inima. Carnea rosie, pe de alta parte, e plina de grasimi animale care blocheaza arterele si cresc tensiunea.
Desi nu e bine sa exagerezi cu alcoolul, un pahar de vin rosu la cina e un obicei al dietei mediteranene. Vinul rosu e bogat in vitamina C, antioxidanti si minerale, precum seleniu. De asemenea, oamenii care beau vin rosu cu moderatie au un risc de boli de inima mai scazut. Daca urmezi o dieta mediteraneana, acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii si longevitatii tale si a familiei tale.
Tine minte ca dieta mediteraneana nu inseamna doar urmarea unor anumite retete. Inseamna si folosirea celor mai proaspete si putin prelucrate mancaruri care iti sunt disponibile!
Consider dieta mediteraneana cea mai potrivita dieta in curele de slabire, contine peste si fructe de mare, legume si fructe pe care familia mea le adora, mi se pare cea mai echilibrata dieta.
Ar trebuie sa ne axam tot mai mult pe aceste principii sanatoase. De pest 4 ani, tin o dieta cu; legume crude si fructe, sucuri naturale din morcovi, mere, telina, sfecla, radacina de patrunjel, ce sunt satioase, iti dau putere si iti tin echilibrul celorlalte vitamine in frau, apoi cura de argila, aporturi minerale cat mai naturale, ( de la cali-vita ), uleiuri de soia sau rabita sau porumb sau masline si cat mai putin preparate termic dar accept cu placere rar, - un piept de pui la gratar fara pielita cu salata de varza si telina si putin ulei de porumb... Cu bine, Lucien.
Da este adevarata afirmatia doar ca sunt si alte mancaruri sanatoase cu specific arabesc sau italienesc. Oricum eu mananc mancare cu specific romanesc, italian si arabeasaca foarte mult si sunt sanatos si am o greutate de 90 de kg la 1, 93.
O consider cea mai sanatoasa pentru noi europenii.Mancarea mediteraneana e preferata mea si a familiei.
Cea mai sanatoasa dieta este cumpatarea in toate. Iar daca se poate sa ne ferim de alimentele mai mult sau mai putin procesate ori modificate genetic, este si mai bun lucru.
Cea mai buna dieta este cumpatarea in toate. Iar daca putem sa ne ferim de alimentele mai mult sau mai putin procesate, ori modificate genetic, este si mai bun lucru. Bineinteles, miscarea nu trebuie scoasa din ecuatie, fie ca esti la tara si ai treaba prin gradina sau curte, ori la bloc si te alearga prin parc cainele scapat de sub observatie al vecinului de la 4, aceasta trebuie sa fie nelipsita din viata sanatoasa a unui om.
Nu am incercat dar este gtreu de tinut o astfel de dieta mai ales daca nu ai o parte financiara foarte buna. Iarna e greu de gasit rosii iar celele din supermarketuri nu-s bune nici la gust si nici ca alimente fiind fortate sau injectate eu unul nu am incredere in ele.Despre mancarea italiana pot spune ca este buna chiar delicioasa!
Da este adevarat deoarece, nu contine multa carne ce doar alimente sanatoase.Si nu foloseste ulei de floare soarelui ce ulei de masline, care este mai bun si mai sanatos
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: