Ingrediente
BLAT:
5 oua
5 linguri apa calda
180g faina
1 lingura rasa cacao
150g zahar
1 plic praf de cop
CREMA:
1 borcan compot visine de 750ml
2 plicuri glazura transparenta de tort
800g frisca
Mod de preparare
1. BLATUL Se separa oaule. Galbenusele se freaca cu apa si zaharul. Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse. Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se pune in forma si se coace 40-45 min. Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici. 2. CREMA 1 borcan compot visine se pune la fiert. 2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine. Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege. Se insiropeaza usor blatul. Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine. Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Nu stiu daca este reteta pe care ai vazut-o tu, dar asta e foarte buna, sper ca te-am ajutat.
alinasandor întreabă:
LisaJulie întreabă: