| BlizzardOnly a întrebat:

Eu cumpar vie in fiecare an, dar vinul nu fierbe. am zdrobit vinul vineri pe data de 30.09 si azi e joi si vinul este dulce, semn ca nu fierbe. Ma intreb daca este vreo metoda prin care pot modifica aceasta dulceata in demi-sec, sa imi iasa un vin demi-sec.

5 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy cred ca cumperi vin in fiecare an.nu?:d vinul nu fierbe acum pentru ca temperatura a scazut brusc, iar dupa cum se stie vinul fermenteaza cand e cald si e in boasca, tu cred ca ai tras vinul si l-ai pus direct in butoi/damigeana nu? nu ai cum sa il faci tu, doar daca se mai incalzeste vremea.

| BlizzardOnly explică (pentru caramela):

E inca la fiert in boasca.

| caramela a răspuns (pentru BlizzardOnly):

E rece, si vinu mamei a ramas dulcelove strucklove struck, poate se mai incalzestethinking

| BlizzardOnly explică (pentru caramela):

Stiu ca e rece si de asta nu fierbe, dar ma gandeam poate exista vreo metoda, un ferment care sa il pui in vin cand e in butoi sa poate fermenta.

| caramela a răspuns (pentru BlizzardOnly):

Mai sincer nu stiu si nici nu am auzit, dar in zilele noastre e posibil sa fi aparut ceva, am sa intreb un inginer viticol(vecinul meu) poate imi da o idee si am sa iti las mesajhappy

| BlizzardOnly explică (pentru caramela):

Multumesc de ajutor.

| caramela a răspuns (pentru BlizzardOnly):

Nu ai pentruce, am intrebat-o pe mama si a zis ca nu este nimic ce ar putea ajuta fermentarea vinului, decat sa stea in boasca, dar atentie! daca sta prea mult, risti sa se oteteasca, asa ca ar fi bine sa il tragi din boasca sa vezi daca nu are miros de otetit.

| EllaLemonade a răspuns:

Pai depinde cat zahar ai pus

| Mariana_Ciocan_1954 a răspuns:

Aceiasi problema am si eu .....ai gasit vreo metoda?

| BlizzardOnly explică (pentru Mariana_Ciocan_1954):

Nu! Am facut tura 2 si doar acesta mi-a iesit demisec, prima tura este dulce happy

| Mariana_Ciocan_1954 a răspuns:

Poate sa-mi spuna cineva ce pot sa fac? vinul meu nu a fiert nici acum,este tulbure,acidulat, dulce, este pastrat in damigeana in beci, tep. 17, 18 grade

| Moldoo a răspuns:

Ai rezolvat cu vinul...ti-a fiert?