Buna cred ca cumperi vin in fiecare an.nu?:d vinul nu fierbe acum pentru ca temperatura a scazut brusc, iar dupa cum se stie vinul fermenteaza cand e cald si e in boasca, tu cred ca ai tras vinul si l-ai pus direct in butoi/damigeana nu? nu ai cum sa il faci tu, doar daca se mai incalzeste vremea.
E inca la fiert in boasca.
E rece, si vinu mamei a ramas dulce, poate se mai incalzeste
Stiu ca e rece si de asta nu fierbe, dar ma gandeam poate exista vreo metoda, un ferment care sa il pui in vin cand e in butoi sa poate fermenta.
Mai sincer nu stiu si nici nu am auzit, dar in zilele noastre e posibil sa fi aparut ceva, am sa intreb un inginer viticol(vecinul meu) poate imi da o idee si am sa iti las mesaj
Multumesc de ajutor.
Nu ai pentruce, am intrebat-o pe mama si a zis ca nu este nimic ce ar putea ajuta fermentarea vinului, decat sa stea in boasca, dar atentie! daca sta prea mult, risti sa se oteteasca, asa ca ar fi bine sa il tragi din boasca sa vezi daca nu are miros de otetit.
Nu! Am facut tura 2 si doar acesta mi-a iesit demisec, prima tura este dulce
Poate sa-mi spuna cineva ce pot sa fac? vinul meu nu a fiert nici acum,este tulbure,acidulat, dulce, este pastrat in damigeana in beci, tep. 17, 18 grade
LisaJulie întreabă: