Bună.
Orice aliment îngrașă, dacă este consumat în cantități de la mari la excesiv de mari.
http://calorii.oneden.com/
Ai grijă ce consumi și ATENȚIE la combinarea lor, acolo se fac greșeli enorme.
Pa, pa.
Bună!
Orice rântaş îngraşă, indiferent de făina cu care este preparat - chiar şi fulgii de ovăz îngraşă - dacă sunt consumate în mod exagerat.
Eu, spre exemplu, NU gătesc cu rântaş ( DELOC )!
Fac mâncarea mai "deasă", cu mai multe legume & verdeţuri...
Toate cele bune.
Ingrasa mai degraba grasimea din rantas, decat faina.Pentru a capata consistenta sosurile le poti ingrosa cu faina dizolvata in lichid rece(supa sau apa), turanata peste mancare.
Dar asa am facut si eu rantasul: putina faina si putina apa si apoi am adaugat-o in supa. Nu asa se face rantasul?
Nu cred, rantasul este un sos obtinut din prajirea fainei in grasime, stins cu lichid.Tu ai procedat bine ingrosand numai mancarea cu faina si lichid, nu te va durea stomacul si nici nu folosesti multa grasime, astfel.Rantasul e folosit mai mult in Ardeal unde se mananca ceva mai gras decat in Muntenia si-n Oltenia.
Dar de ce trebuie sa gatesti numaidecit cu rintas? Invata sa gatesti ca in Oltenia sau Moldova, unde rintasul nu exista in bucatarie. Este cunoscut, dar nu este folosit.
Eu de 2 ori in viata mea am facut mancarea cu rantas (din fulgi de ovaz+ apa), in rest gatesc simplu fara aceste "nesanatoase" sincer nu-s experta la gatit si mai ales cum eu sunt si vegetariana...Imi spui si mie daca poti si stii cum se gateste in Otenia sau Moldova? Am cautat pe net dar numai specifica ca se fac fara rantas si atata tot dar ceva retete, exemple n-am gasit nimic.
maria_9179 întreabă:
Aerte întreabă: