Dupa ce cureti ceapa, taie-o jumatati si pune-o in apa pentru vreo 10 minute. O alta solutie este s-o toci afara, dar iarna nu se prea poate.Incearca.Mira
Eu trec jumatatile de ceapa prin jet de apa rece si apoi din cand in cand cutitul. Are ceva efect dar nu foarte mult.
Eu o desfac sub jet de apa si dupa o pun cateva min in apa si spoi o scot de acolo si o toc.
In afara de a o tine in apa rece va mai sugerez un secret de care o sa rideti dar l-am verificat si functioneaza. In timp ce toci ceapa fluiera o melodie. Merge si la hrean.
Explicatie: In timp ce fluieri, impingi si rarefiezi aerul si efectul scade sau este eliminat.
Eu prefer ceapa rosie, e mult mai putin "iute" pentru ochii mei. Dar nu merge la fel de bine la unele retete.
In primul rand nu mai taia ceapa cand te vede lumea! Apoi poti porni un ventilator care sa impinga departe de tine aerul cu vaporii usturatori. Iar daca vei folosi un cutit care sa taie ca briciul, aproape ca nu-ti mai trebuie nici ventilator! Iti urez succes!
Andreasx întreabă:
anonim_4396 întreabă: