| Dr.StomatologG.G. a întrebat:

Eu unu sunt un mare gourmand. Imi place mancarea buna si apreciez o masa buna si sanatoasa. Care este mancarea ta preferata si care e cea mai buna mancare pe care ai mancat-o vreodata?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Nu-mi aduc aminte sa fi mancat o mancare care sa-mi fi placut in mod special.Nu fac nazuri la mancare.Cand sunt acasa, mananc aproape tot ce mi se pune in farfurie.Imi plac ciorbele (mai putin cea de burta, miel si peste) si musacaua.

20 răspunsuri:
| elena a răspuns:

DentistMKD...eu nu cred...
Maine iti trimit o reteta super de gustoasa, pe care poti sa o faci tu si oricare barbat, de pe lumea acesta...Revin...

mlm
| mlm a răspuns:

Nu prea cred ca cineva poate avea numai un fel de mancare preferat, de obicei sint doua, trei, in general gastronomia romaneasca este apreciata si peste hotare, sa nu spunem ca sarmalele in foi de varza facute la cuptor nu le prefera nimeni, sau ciorbele, sau salatele traditionale romanesti, sau supele, dar piftia, din cate stiu din cater tari am fost in majoritatea cazurilor mi se spunea ca sarmalele romanesti sint un deliciu. Poate noi ca nationalisti ne-am saturat deja de mancarurile noastre si acum incercam si alte tipuri de specialitati care ni se par mult mai bune, dar la sfarsit revii la mancarea ta traditionala.

| psiholoaga a răspuns:

Imi place mancarea chinezeasca si mai mananc cu placere paste cu sos de ciuperci. Cea mai buna... Mi-e greu sa aleg. Chiar imi e. Tu, ca gurmand, ar trebui sa intelegi dificultatea si sa nu ne pui sa alegemhappy

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Mai nou mananc regim, dar imi amintesc de vremurile fericite cand puteam sa mananc ardei umpluti, sarmalute in foi de varza sau vita,... Dar in tot cazul iti spun sincer ca cea mai buna mancare a fost un gratar pe care l-am mancat dupa o perioada lunga de dieta. Se zice ca mamaliga la foame este cea mai buna mancare...

Bula
| Bula a răspuns:

Daca-ri place sa si gatestim iti trimit 1-2 retete d-ale mele...

assiris
| assiris a răspuns:

Imi plac mancarurile bune din bucataria romaneasca si chineza. Nu pot spune una anume caci daca as spune sarmalutele in foi de tei cu smantana si mamaliguta s-ar supara pârjoalele, si cârnaciorii, si puiul la ceaun cu mujdei, sa nu mai spun de ciolanul fiert cu hrean si smantana si pestele la cuptor si... mai sunt multe. Uite in seara asta am mancat pangasius la cuptor cu lime si garnitura de cartofi natur. Mie imi place si sa fac, mai ales sa experimentez diferite chestii culinare.

eileen
| eileen a răspuns:

Mancarea mea preferata este spaghete cu fructe de mare cu un pahar de vin alb, urmata de un tiramisu cu fructe de padure.

auran
| auran a răspuns:

Mancarea mea preferata sunt sarmalutele cu multa smantana. Varza cu ciolan a la Cluj _mancata la Cluj, clar.

| cely a răspuns:

Vezi reteta somon delicios pe gustos.ro e mancarea mea preferata

| hashe86 a răspuns:

Si eu sunt un mare gourmand
si desi se spune ca mancarea cea mai buna e cea mai putin sanatos, in opinia mea cea mai buna e cea gatita cat mai natural si corect. satisfactia ca mananci ceva care intr adevar te hraneste e mai presus de senzatia papilelor gustative.

| Sara a răspuns:

Mancarea mea preferata este tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi. o alta mancare care mi a placut ft mult sunt fructele de mare marinate. nu tin de foame ce i drept crying

| MihaiA a răspuns:

Uite ce mananc eu acum preparat de sora mea :P
Foarte buna...
Pui cu rosii la tigaie. si garnitura de cartofi natur
http://fisierulmeu.ro/32JEGRNVNMY7/DSC00822-JPG.html

| Dr.StomatologG.G. explică:

Am vrut sa spun gourmand, nu gastronom, nu stiu ce o fi fost in capul meu tongue Oricum, am vazut multe raspunsuri "pofticioase" tongue, tineti-o tot asa! Mancarea mea preferata, daca pot sa zic asa, este bucataria sarbeasca, cea mai buna mancare EVER!

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

Spaghete cu sos de carne... yamyyyyyyyyyyyyyyy

| sergiu25bc a răspuns:

Chiar daca sunt roman imi place si mincarea romaneasca, dar la nebunie toate tipurile de mincare ce tine de cea italiana, de la paste pina la mincaruri specific italienesc.Acuma stand in romania nu trece 1 zi fara sa nu fac ceva specific italian.Multi zic ca ma sprg in figuri cu atita mincare italiana, eu am zis ma gusturile nu se discuta.Si o data la 2 zile litera de lege sa minic 1 portie de tiramisu.

| emilica95 a răspuns:

Imi plac, de fapt ador salatele.
~incearca salata cu salata, ton si porumb (ii mai poti pune ceapa, ridichi, ardei gras si ce mai vrei)
~sau daca nu iti place poti incerca si alt ceva (iaurt - de preferat de vaca si bivolita-, castraveti -taiati rondele-, usturoi pisat si putin marar)

Pofta buna! big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna ca esti un gourmand ...nu un gastronom.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sosul vanatoresc; sarmalutele; mincarea chinezeasca; cateva specialitati portugheze mancate in Coimbra sau Lisboa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fructele de mare, somon cu sos de ceapa verde si smantana, somon afumat, pastrav la cuptor in papillote, milioanele de feluri si combinatii de salate si cruditati, mancarea thai si chinezeasca, orientala si asiatica in general si in mod special cea arabeasca(libaneza, egipteana, iordaniana, marocana)

| emiliagrosu a răspuns:

Din pacate pentru silueta mea si mie imi place mancarea buna, mai ales cand imi e foame... deci cea mai buna mancare pe care am mancat-o vreodata a fost aia pe care am servit-o cand imi era foarte, foarte foame happy Exact ce mancare a fost nu imi aduc aminte, insa stiu ca a fost atat de buna...yummy...