| unica a întrebat:

Exista vreo reteta pentru a pune sparanghelul la murat, in otet? rezista aceasta in otet?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

-un manunchi de sparanghel(cca.15 buc.)
-500 ml otet de vin alb(9 grade)
-boabe de piper, un dinte de usturoi, sare.
se fierb la aburi (apa sa fie sarata)cca.7-10 minute, se lasa sa se scurga de apa, intr-o oala separat se pune la fiert oteul, cateva boabe de piper, un dinte de usturoi si 1 lingurita de sare, cand da in clocote se adauga sparanghelul pentru 2 minute, se lasa sa se raceasca putin in aceiasi oala. se aseaza cu mugurii in sus si se adauga otetul in care a fiert se inchide borcanul ermetic, borcanul(borcanele)se sterilizeaza prin fierbere inca 10 minute. se consuma dupa 15 zile de la conservare

5 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

Pacat de el...eu l'as consuma proaspat cat este in sezon, nu din conserva straight face

| ghidcumparator a răspuns:

Sparanghelul se poate mura la fel cum se mureaza castravetii sau conopida.
Poti sa-i tii si in frigider mai mult timp inveliti intr-un prosop umed.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu ca se pune numai in apa cu sare, ca sa poata fi gatit.

| unica explică:

Am sparanghel verde din propria-mi cultura, si vreau sa il pun in otet.

| savagabi a răspuns:

Trebuie sa ii pui si conservant

Întrebări similare