-un manunchi de sparanghel(cca.15 buc.)
-500 ml otet de vin alb(9 grade)
-boabe de piper, un dinte de usturoi, sare.
se fierb la aburi (apa sa fie sarata)cca.7-10 minute, se lasa sa se scurga de apa, intr-o oala separat se pune la fiert oteul, cateva boabe de piper, un dinte de usturoi si 1 lingurita de sare, cand da in clocote se adauga sparanghelul pentru 2 minute, se lasa sa se raceasca putin in aceiasi oala. se aseaza cu mugurii in sus si se adauga otetul in care a fiert se inchide borcanul ermetic, borcanul(borcanele)se sterilizeaza prin fierbere inca 10 minute. se consuma dupa 15 zile de la conservare
Sparanghelul se poate mura la fel cum se mureaza castravetii sau conopida.
Poti sa-i tii si in frigider mai mult timp inveliti intr-un prosop umed.
nico6 întreabă: