| mary_5801 a întrebat:

Fetelor, am copt niste rosii in vasul de iena, si a ramas o arsura lipita de fundul vasului.stie cineva cu ce o pot curata? am lasat-o la inmuiat, am incercat cu tot felul de detergenti.nu iese cu nimic. aveti vreo solutie de ajutor pentru mine? multumesc

Răspuns Câştigător
| antonia09 a răspuns:

Buna,
Incearca sa folosesti un anti-degresant, stropesti exact unde este pata respectiva si lasi ceva timp sa actioneze dupa care poti freca cu un burete mai dur (dar nu cel de sarma pentru a nu zgaria).
Poti urma si sfatul lui @brigaela, este eficient. Asa fac si eu uneori.
O alta modalitate ar fi sa pui un pic de otet amestecat cu anti-degresant.
Mult succes,

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu pun Cif in apa si fierb amestecul in vasul respectiv 10-15 minute. Frec bine si daca e nevoie, repet operatiunea de 3-4 ori.

mira
| mira a răspuns:

Buretele de sarma este bun si nu zgarie vasele de Jena.Este de preferat unul tip Amway.

| Arthur a răspuns:

Las-o la inmuiat pe a doua zi, imposibil sa nu iasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,
Depinde de arsura, adica daca arsura inseamna topirea materialului iena atunci nu o mai poti repara!
Daca este o pata de arsura pe fundul vasului de iena, se poate indeparta cu CIF sau poti topi pata, nu imi dau seama ce sa iti zic deoare ce spui ca le-ai incercat pe toate. Totusi iti recomand apa rece pe fund si dupa aceea frecat cu burete de sarma si cu cif!
Sper ca ti-am fost de folos.
Numai bine si succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu zeama de lamaie!

| nelyjoly a răspuns:

Draga, ce mai buna metoda e sa folosesti o masina electrica de rectificat cu abraziv (recomandat granulatie 60) numai daca vasul este original.,.,.,.