FOARTE SIMPLU SI FOARTE GUSTOS:
Ingrediente 18 bastonase de 6-7 cm
300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
60 gr ciocolata
1 lingurita rasa de praf de copt
1 galbenus
50 gr migdale/alune/nuci macinate
1 lingura cacao
1 lingura rom (optional)
vanilie
Pentru decor:
1 lingura cacao
100 gr cca cicolata
Mixam zaharul pudra cu untul moale si semintele unui baton de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat pana cand obtinem o crema. Adaugam ciocolata rasa prin razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, 1 lingura de cacao, 1 lingura de rom pe care eu nu am pus-o si un galbenus de ou iar la sfarsit faina amestecata cu 1 lgt rasa de praf de copt. Mixam bine la robot sau cu mana pana obtinem o biluta compacta pe care o invelim in folie alimentara si o lasam 30 minute cel putin la frigider, Dupa perioada de repaus, scoatem biluta de la rece si formam snururi de 6-7 cm lungime pe care le asezam pe hartie de copt in tava de cuptor, Coacem bastonasele la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 10-15 minute maxim. Nu le lasati mai mult. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca in tava deoarece sunt foarte fragile imediat dupa ce le scoatem din cuptor, dupa ce s-au racit, ii pudram cu cacao iar pe deasupra trasam niste dungute cu ciocolata topita la bain marie. Eu am topit ciocolata si am bagat-o intr-o punguta. Am taiat un colt mic cu o foarfeca si am trasat dungutele pe deasupra bastonaselor, Ii servim langa o cana de cafea, ceai sau lapte.
Http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Urmareste canalul asta e chiar foarte tare, poate te ajuta. :)
Tort cu mere intregi(incercat)http://www.reteteculinare.ro/......regi-2727/ Bombe(Incercat)http://barbatlacratita.blogspot.com/2010/11/bombe-cu-cocos-si-biscuiti.html Carpati(incercata, e putin mai grea fata de restul)http://www.petitchef.ro/retete/prajitura-carpati-fid-899705 A doua e super usoara si super buna. funda?
Buna! Tort cu crema de ciocolata
Ingrediente si cantitati:
8 oua pentru blat
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua pentru crema
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert
Mod de preparare:
1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga un baton de vanilie, o lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa, sau cu bucat mari de ciocalata in diferite forme!
Uite poza cu tortul http://www.fetechic.com/aida_beep/files/image/tort_cu_ciocolata.png
Pofta buuuna!
Clatite 2 oua 1 sau 2 cani cu apa 1 cana ulei 4 sau 5 linguri faina(pana cand se ingroasa putin umplutura) 1 varf lingura de sare 3 linguri de zahar
le amesteci la blender si ai umplutura vrei sa-ti explic si cum se fac?
Prajiura desteapta, foarte buna si usor de facut iar ingredintele sunt accesibile si la indemana oricui.reteta daca o cauti, se gaseste f usor. succes.
TIRAMISU Ingrediente:
- 150 ml cafea preparata, tare, si foarte rece
- 225 g mascarpone
- 25 g zahar pudra
- 300 ml frisca lichida
- 3 linguri lichior de cafea
- 120 g piscoturi de sampanie
- 50 g ciocolata amaruie, razuita in fulgi mari
- cacao
Mod de preparare:
1. Se imbraca o forma de chec cu folie alimentara. Se unge folia cu unt.
2. Intr-un bol, se bate pentru 1 minut branza mascarpone impreuna cu zaharul pudra. Se adauga apoi 2 linguri de cafea rece si se amesteca bine.
3. Se bate frisca impreuna cu 1 lingura lichior de cafea. Se incorporeaza o lingura de frisca in crema mascarpone, apoi se incorporeaza toata frisca in crema. Se toarna jumatate din crema in tava pregatita si se niveleaza la suprafata.
4. Restul de cafea si lichior de cafea se amesteca impreuna intr-un bol mai larg (cu diametrul mai mare decat lungimea piscoturilor). Se inmoaie jumatate din cantitatea de piscoturi in cafea si se intind, intr-un singur rand, in forma pregatita, peste crema de mascarpone.
5. Peste stratul de piscoturi se toarna toata crema ramasa si se niveleaza la suprafata.
6. Se inmoaie restul de piscoturi in cafea, apoi se aseaza, intr-un singur rand, peste stratul de crema din forma. Restul de sirop de cafea se toarna peste stratul de piscoturi.
7. Se acopera forma cu folie alimentara si se da la rece pentru cel putin 4 ore, sau, de preferat, peste noapte.
8. Se rastoarna tiramisu pe un platou, se indeparteaza folia, se decoreaza cu fulgi sau spirale de ciocolata, se pudreaza cu cacao si se serveste taiat felii.
Crema de zahar ars
Lapte 1 l
Oua 8
zahar 200g
zahar vanilat 1 plic
zahar pentru. tapetat 150 g
Se pun intr-o cratita smaltuita 150 g de zahar si se pun pe foc ( dar nu direct pe flacara ) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 30 min. Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata. Daca totusi observati ca devine de o culoare mai inchisa, acoperiti cu o hartie.
Dupa ce e gata, se scoate pe un platou si se lasa la racit.
Timp Preparare: 50 '
Complexitate: redusa
Dana_plescau întreabă:
DaciaRomania întreabă: