mira
| mira a întrebat:

Fooarte multi cartofi verzi pe piata. Ii folositi? Contin o substanta toxica:solanina.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cauza prafului sau "noroiului" de pe ei nu prea iti dai seama daca sunt verzi sau nu decat dupa ce ii cureti. Eu ii mananc happy

mira
| mira explică:

Acesti cartofi s-au incarcat de solanina, fiindca n-au fost acopriti in totalitate cu pamant si au stat partial in soare.Solanina acumulata trebuie curatata foarte bine. Daca nu este posibil, mai bine aruncati cartoful.La gust nu se simte prezenta solaninei, dar ea intoxica lent organismul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E naspa daca eu cumpar 5-10 kg ce ar trebui sa fac? sad

| izh56 a răspuns:

Nu ai mai manca nimic daca ai sti cate substante toxice contin legumele ce le gasim pe piata in ziua de azi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod obisnuit, cartofii, dupa ce sunt scosi din pamint, se lasa 1-2 zile la soare sa se usuce. Daca se lasa mai mult timp, acestia se inverzesc, datorita procesului de fotosinteza. Alcaloidul solanina se descompune prin fierbere sau prajire, deci cartofii nu mai sunt toxici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod obisnuit, cartofii, dupa ce sunt scosi din pamint,se lasa 1-2 zile la soare sa se usuce. Daca se lasa mai mult timp, acestia se inverzesc, datorita procesului de fotosinteza. Alcaloidul solanina se descompune prin fierbere sau prajire, deci cartofii nu mai sunt toxici.

Întrebări similare