În general sunt considerate fructe de mare vieţuitoarele acvatice nevertebrate cu exoschelet utilizate ca alimente. Se încadrează în această definiţie o serie de crustacee, ca de exemplu creveţi, homari, crabi şi raci, precum şi moluşte ca scoici şi melci. Dar tot fructe de mare sunt consideraţi şi calamarii şi caracatiţele.
Deci nu sunt de post pentru ca acestia din urma sigur au sange.
BOR si biserica greaca nu s-au pus de acord in privinta fructelor de mare.Preotii romani le considera de frupt, in timp ce preotii greci le considera de post.Fii atenta carei biserici vrei sa te conformezi.Gand bun! Mira
Si eu am auzit pe cineva, ca ar consuma in post fructe de mare, din aceleasi considerente, nu contin sange.
Nu sunt de post, eu cred ca intra in aceiasi categorie cu pestele, deci poti sa le mananci cand e dezlegare la peste
Nu sunt de post, cum nu ai voie sa mamanci peste nu ai voie nici fructe de mare.
Eu cred ca NU sunt de post. Pentru ca sunt vietati. nu? Chiar daca nu au sange, sunt vii? Parerea mea personala. n`am dat nici un google Lumea o sa fie impartita la intrebarea asta.
Grecii au diferit postul fata de noi, ei consuma lactate in timpul postului, numai carne nu. Desi in zilele cand se mananca peste, atunci fructele de mare si alte vietuitoare marine le poti prepara.
Oricum eu stiu ca in zilele de post consumi numai legume si fructe, fara lactate si orice preparat din carne, cat si pestele, fructele de mare intra in categoria de carne.
Nu sunt de post. e un altfel de peste.grecii sunt catolici si ei nu tin post. ei nu mananca carne o zi in an:vinerea sfanta.
Mananca niste plante de mare si autnci nu o sa mai ai de ce se-ti faci griji.
"Eu am o carte cu retete de post, cred ca o stie toata lumea, aparuta prin 1998 la editura Bizantina si prefatata de parintele arhimandrit Sofian Boghiu. Acolo sunt trecute si preparate din fructe de mare (cai de mare, caracatita, sepie, scoici, raci). Se specifica la inceputul capitolului ca se pot manca in post pentru ca nu au deloc sange" sursa http://www.katrina.ro/fructele-de-mare-se-mananca-in-post-sau-nu.html
Atata de stupida mi se pare intrebarea. Pur si simplu nu-mi permit sa interpretez religia livresc, adica "zice ca nu carne, nu carne, deci credincios bun-bun". Daca la asta se rezuma o perioada din an in care ar trebui sa-i dai putina mancare sufletului atunci imi bag p### in credinta voastra, si nu-mi pare rau, oricum e de prisos.