| neekole a întrebat:

Buna. Vreau si eu sa stiu cum se fac ouale umplute. Nu vreau retete luate de pe net, sau mai stiu eu, dintr-o carte complicata. Spune-ti cum stiti voi sa le faceti. Ce alte mancaruri rapide as putea sa fac?

Răspuns Câştigător
| 이벨 a răspuns:

Oua umplute:
Mai intai fierbi cateva oua (3-4 depinde de portii), apoi dupa ce s-au fiert separi galbenusul de albus. (Ai grija ca albusul sa fie in perfecta stare pentru ca mai apoi trebuie sa le umpli.)
Amesteci jumatate dintre galbenusuri cu inca un galbenus crud. Apoi amesteci cu ulei pana se ingroasa (asta e maioneza).
Celelalte galbenusuri fierte le amesteci cu o "conserva" de pateu (poti pune si putin piper).
La sfarsit umpli albusurile cu amestecul de pateu. Poti orna cu putina boia si patrunjel.
Sper ca te-am ajutat happy

7 răspunsuri:
| reteteculinare a răspuns:

Uite aici - http://invatasigateste.blogspot.com/2011/09/oua-umplute-cu-sardele.html iar in loc de sardele (daca nu preferi) poti pune pateu

| trăncănici a răspuns:

Tai ouăle cu aţă şi scoţi gălbenuşurile.Din ele faci maioneză.Din maioneza făcută, iei cîteva linguri şi face umplutura:1)icre cu maioneză.Ca să n-ai bătăi de cap cu tăiatul icrelor,le amesteci cu maioneză, pesmet, oţet sau zeamă de lămîie.Alte cîteva linguride maioneză,le amesteci cu ton (tuna)la conservă, sărezi după gust. Dacă găseşti şi crab la conservă, fă la fel şi cu crabul.sau cu pastă de sardine, anchovy.Umple ouăle cu moţ, nu rase, ca să încapă decoraţiuni mai multe pe ou.Decoraţiuni:ridichie de lună feliată-faci un crab,la oul cu pastă de crab.din feliuţe de roşii şi castraveţi muraţi decorezi la ou cu pateu,din castravete verde,faci un arici la ou cu icre, mai pui şi ceva măsline feliate şi faci şi gărduleţ, etc.brînză de casă,sau dietetică,amestecată cu margarină sau unt, merge cu decoraţiune de roşii-castraveţi, ceapă roşie.idei sunt destule, succes!

| trăncănici a răspuns:

Am uitat să-ţi spun că poţi folosi în loc de ouă,şi roşii,castraveţi,ardei gras,nu-i neapărată nevoie de ouă umplute la o masă festivă, dacă nu-ţi place sfatul meu să vii să mă baţi! Poţi folosi chiar şi salată de vinete la umplut ouă, roşii castr.ardei,etc!

| neekole explică (pentru trăncănici):

Multumesc pentru sfaturi.happy

| iEmonel a răspuns:

Fierbi ouale, le tai in doua, scoti galbenusul si il amesteci cu pate si il introduci la loc, pui ouale cu "gaura" in jos si pui maioneza pe langa ele.

| MCRgurl a răspuns:

Fierbi ouale le tai in doua scoti galbenusul faci maioneza ca ies mai bune cu mayo de casa, asa, si apoi pui ulei si amesteci cu galbenusul si maioneza si pui umplutura in jumatatile facute si te lingi pe degete. pofta buna.si stiu asta de la bunica