Da, am un raspuns simplu si eficace! Iei un borcan care -ti convine ca volum si il speli bine.Deasemeni speli bine gogonelele, 2 ramuri (cu frunzute cu tot )de visin, 2 morcovi grosuti pe care ii si razui de coaja 2-3 frunze de telina si incepi a umple borcanul. Pe marginea borcanului, peste gogonele, dar lipite de borcan, pui rondele de morcov, ferunzute de telina si eventual, din loc in loc gativa ardei ustutati rosii /asta pentru decor si un plus de aroma/ Cand s-a umplut borcanul, din cele 2 ramuri de visin tai 2 bucati mai groase si faci un fel de gratie in cruce, peste umplutura din borcan care sa fixeze bine gogonlee, sa le preseze sa nu se ridice deasupra solutiei de acrit.Umpli borcanul cu apa apoi rastorni intr-un vas mare apa pe care o masori sa vezi cati litri de lichid iti trebuie pentru solutia de acrit.Pentru solutie, cumperi din supermarket sau orice alimentara 2-3 plicuri PICANT FIXdulce- acrisor si iute si pregatesti solutia asa cum scrie pe plic (pentru un plic iti trebuie 1, 750 l apa, 0, 300L OTET DE 9 GRADE, 150 G.ZAHAR si PRAFUL DIN PLICcare se amesteca si se fierb. Daca ai nevoie de mai multi litri de solutie pui mai multe plicuri, Eu folosesc un plic de praf dulce-acrisor si un plic de "iute"ca iese un gust mai deosebit si place oricui.Solutia o pui asa clocotinda in borcan dar inainte sa pui sub borcan niste lame de cutit sau o rotula de fier sau fonta care sa preia caldura de la apa, sa nu se sparga borcanul! O sa realizezi niste gogonele tari, aromate si care tin asa 3 ani. SA ai spor si pofta la mancat!
B27VIP, am uitat sa iti spun ca gogonelele nu trebuie vanturate. Dua ce ai pus solutia, legi borcanul sau capacesti si il duci la raft.PETE 2 saptamani poti incerca sa mananci dn gogonele. ETUDOR(Elena Nicolescu)
anonim_4396 întreabă: