popular: patrunjel cret...trebuie spalat bine al naibi ca retine o groaza de nisip in frunzele lui!
Mai degraba seamana cu patrunjelul.
Hasmaţuchi este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, cu flori albe, uneori gălbui, dispuse în umbrele mici. Seamănă cu pătrunjelul. Hasmaţuchi are însuşirea de a diminua viscozitatea sângelui.
Hasmatuchi (Anthriscus cerefolium) este mai intalnit sub denumirile de asmatui, asmatui de gradina, asmatuchi, patrunjel frantuzesc sau patrunjel cret. Este o planta cu frunze desoebit de aromate, folosite drept condiment in mancaruri sau salate. Din lastarii tineri de asmatui se prepara si un ceai medicinal, cu efecte diuretice si stimulative.
Detalii pe http://www.bioproduct.ro/......atuchi.htm
Nici pe departe. Mararul banuiesc ca stii cum arata. Hatmatuchi seamana la frunze cu patrunjelul, numai ca frunzele sunt mai dese, mai mici si de un verde mai deschis. Aroma este unica, fiind foarte parfumat - ar putea semana cumva cu coriandrul. Se foloseste la ciorbe ( mai ales la borsul de cartofi cu smantana) si la salate ( e traditionala salata de oua cu hatmatuchi si ceapa verde). Apare primavara si il putem gasi in piete.
Hasmatuchi este patrunjelul verde cu frunze crete, care de obicei se foloseste la ornat.Frunzele lui sunt mult mai dese decit a patrunjelului obisnuit!
Nu, in niciun caz! Uite aici o poza http://farm1.static.flickr.com/181/464948929_8a142ac684.jpg?v=0
"t o t u l" despre : Hasmatuchi (Anthriscus cerefolium) este mai intalnit sub denumirile de asmatui, asmatui de gradina, asmatuchi, patrunjel frantuzesc sau patrunjel cret. Este o planta cu frunze desoebit de aromate, folosite drept condiment in mancaruri sau salate. Din lastarii tineri de asmatui se prepara si un ceai medicinal, cu efecte diuretice si stimulative. http://www.bioproduct.ro/......atuchi.htm
Intradevar seamana cu patrunjelul doar gustul difera. Este o aroma cu gust de patrunjel si tarhon.Cand trebuie sa adaugati hasmatuchi puneti in 2 boluri din preparat si adaugati in primul bol hasmatuchi iar in al 2-lea patrunjel si tarhon maruntit si comparati aromele.Sunt placute amandoua.Succes!
Hasmatuchi este o varietate de patrunjel, asa zisul patrunjel cret, care insa nu este asa de aromat ca al nostru
hasmatuchi (sau patrunjelul cret ori patrunjelul francez) e o planta aromatica si n-are treaba cu mararul. Uite aici multe retete minunate cu hasmatuchi an compozitie: http://www.gustos.ro/retete-culinare/search/
LisaJulie întreabă: