Da, in general se foloseste la orisice, in afara de piftelute, la piftelute nu pun hazmatuchi ci marar, da un gust mai placut.
In copilarie, bunica il avea cultivat in ghivecele de langa terasa. Are frunza asemanatoare patrunjelului, dar mult mai mica si mai creata...despre gust chiar nu imi amintesc, si din ce am citit nu prea pot sa imi dau seama...
pe site-ul alaturat ai sa gasesti detalii, chiar si o fotografie: http://costachel.blogspot.com/2008/09/hatmatuchi.html
Nu, cred eu stiu ca este de fapt un fel de patrunjel foarte aromat, deci cam la mancarurile la care se foloseste acesta! Este de asemenea planta medicinala! Cateva idei:salata de cartofi cu...; omleta cu...; supa de...; sau chiar sosuri pentru rasol sau friptura!
Incercati ciorba si la urma adaugati hazmatuchi, sau friptura la tava cu hazmatuchi sa vedeti ce bunatate este!
...se foloseste numai primavara, mai ales la Paste, cand faci o salata de oua, nu inlocuieste mararul...
Hasmatuchi eu il folosesc, doar la sosuri si la salate, pentru ca este foarte aromat si nu toata lumea il suporta. Poprietatile pe care le are sunt bune.