| flyleaf22 a întrebat:

Hei! As vrea sa pun niste porumb la conservat, insa nu gasesc nicio reteta care sa nu includa congelatorul. Ma poate ajuta cineva? happy

3 răspunsuri:
| maduuuu a răspuns:

Porumb conservat – se curata porumbul crud (de lapte) fara sa-i spargem boaba si se pune in borcane de 200-250 g, dupa care punem apa pana acoperim porumbul complet. In functie de preferinte se adauga si arome: miere, vanilie, boabe de anason (20-30 boabe) etc. Dupa aceea se capsuleaza borcanele cu capace. Cel mai bine este sa folosim borcanele cu capace pe filet. Borcanele se pun intr-un vas cu apa (un fel de cratita mai mare, joasa) si punem apa pana le acoperim in proportie de 75-80 %; apoi le punem sa fiarba la foc moderat. In timpul fierberii vom acoperi borcanele cu o carpa umeda pentru a le mentine in aburi fierbinti. Procesul de fierbere dureaza cam 60-90 min (valorile mici pentru porumb foarte crud).

Porumb fiert si conservat – daca am pierdut ocazia sa ne facem conserve cand inca se gasea porumbul crud nu ne ramane decat sa fierbem porumbul uscat intr-o oala sub presiune timp de cca. 40 -60 min. la foc normal, dupa care folosim tehnologia descrisa la punctul 3.

Utilizand metodele descrise mai sus vom fi siguri ca pe tot timpul anului vom avea propriile noastre rezerve de porumb pentru nada sau momeala, la costuri rezonabile. Retetele sunt verificate, cu precizarea ca timpii de fierbere la pct. pot fi usor diferiti in functie si de soiul de porumb disponibil, de gradul sau de uscare.

| Zenithf a răspuns:

Lol anonim, cred ca flyleaf vrea porub ca sa pape ea, si bine face, pentru ca porumbul crud este asa de gustos. happy
Si in plus este si sanatos. Asta in cazul in care nu exagerezi si mananci numai porumb 2 saptamani, ca trebuie sa ai o dieta variata si echilibrata.
Eu cred ca nu exista varianta in afara de congelator, in afara de conservanti (pe care hai sa-i lasam deoparte), si de pasteurizare - in cazul asta, borcanele le inchizi cand zeama cu boabele dinauntru sunt inca peste 90 grd Celsius, aproape de punctul de fierbere. Si apoi se lasa sa se raceasca incet sub o patura/perina.
Capacul dupa racire trebuie sa fie "tras" inauntru, datorita efectului de vacuum, cele la care capacul sta "relaxat" trebuie sa le mai fierbi odata, sau le pui la rece in frigider si le consumi cat de repede.
Pentru o siguranta sporita, pune un pic de salicilat, care este o sare a aspirinei, asta este cel mai "comestibil" conservant.
Pofta buna. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Expozitie de Cai Radauti.