| elly8 a întrebat:

Hei..imi dati, va rog, o reteta pentru gogosi pufoase, fara lapte? nu am mai facut pana acum. multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
GOGOSI PRIPITE
1 pahar de apa, 100 g de unt sau margarina, 4 oua, putina sare, 2 pahare de faina.
Apa se pune intr-o oala impreuna cu untul pe foc sa fiarba.Cand da un clocot, se toarna faina dintr-o singura data. Oala se trage putin spre margine si cu lingura de lemn se amesteca bine.Pe un foc potrivit se amesteca mereu pana cand aluatul se desprinde de oala.Se ia de pe foc si tot amestecand, se adauga pe rand ouale.Cu cat acestea vor intra mai usor in aluat si aluatul va avea o culoare mai lucioasa, cu ata gogosile sunt mai reusite.
Dupa odihna de o ora, cu o lingurita mica muiata in untdelemn se iau bucati de marimea unei nuci si se prajesc in untdelemn fierbinte.Deoarece aceste gogosi in timpul coacerii cresc mult, in cratita nu se pun cantitati mari!
Gogosile prajite pe ambele parti se scot cu lingura gaurita.Deasupra se presara cu zahar pudra amestecat cu praf vanilat si se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Pa, pa!

2 răspunsuri:
| andy89 a răspuns:

Gogosi pufoase, dar cu lapte gasesti http://prepar.ro/retete-culinare/dulciuri/gogosi-infuriate.html
Sper sa iti placa :)

| Laura1092 a răspuns:

GOGOSI INFURIATE
Ingrediente folosite:faina, galbenus, zahar, ulei, zahar vanilat, lapte, drojdie, sare, apa,
Gramaj ingrediente:
1/2 Kg faina
3 galbenusuri
4 linguri zahar
4 linguri ulei
doua pliculete zahar vaniliat
250 ml lapte
o lingura de drojdie (rasa)
un varf de sare
apa
Mod de preparare "Gogosi infuriate":
Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute, intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si sarea, se mesteca putin dupa care se adauga laptele caldut cu drojdia, se omogenizeaza (in cazul in care e prea vartos se mai adauga apa calduta sa lapte) pana obtinem o coca pe care o framantam 30 minute, timp in care adaugam cate o lingura de ulei, se presara coca cu faina se acopera si se lasa la dospot 30-45 min la caldura(creste mai repede).
Dupa ce aluatul este dospit bine se intinde pe masa de bucataie, pe care o ungem cu ulei, de grosimea 3-4 mm, cu un pahar intors sau forme de plastic se taie aluatul sub forma de cercuri care se mai lasa 5 minute la crescut si apoi se pun in ulei incins la temperatura medie, se intorc rapid se scot si se pudreaza cu zahar.