Buna!
SPAGHETE CU SOS SI CARNE MACINATA
400 g. spaghete/alte paste
500 g. carne macinata amestec
5, 6 linguri ulei
10 linguri pasta de ardei cu rosii
500 ml. bulion
sare, piper
2, 3 catei de usturoi pisati sau praf de usturoi
frunze tocate de patrunjel sau busuioc (optional)
parmezan (optional)
Se fierb pastele in multa apa cu sare; se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare; se adauga pasta de ardei si rosii si se lasa la calit 2, 3 minute, la foc moderat. Se adauga carnea si se amesteca bine. Se lasa la calit pana cand carnea isi schimba culoarea, dupa care se adauga bulionul. Se sareaza, pipereaza, usturoiaza dupa gust. Se lasa pe foc, cu capac, timp de 30-35 de minute. Amesteca din cand in cand in mancare ca sa nu se prinda.
Cu putin inainte de a opri focul, adauga verdeata.
Presareaza parmezanul direct in farfurie.
MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR
400 g. macaroane
200 g. branza telemea
200 g. branza de vaci
4 oua
6-8 linguri smantana sau iaurt
1 lingura mare unt
zahar (optional)
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge cu unt o tava, un vas de Jena sau o cratita.
Se sfarama cu o furculita, branza dulce. Telemeaua se rade (pe razatoarea mare).
Se bat bine ouale si se amesteca cu pastele si cu branza pregatita,
Se pune compozitia in vas, se toarna smantana sau iaurtul, se amesteca usor, si se pune la cuptor timp de 20 de minute, la foc potrivit.
Te pup!
Mersi mult chiar o sa incerc.Cred ca va fi delicios.
Bună! Ai aici mai multe meniuri pentru prânz http://zinnaida.ro/retete-culinare-pe-inteles/
Paine cu gem. ca sa fie mai simplu cumperi de la magazin paine feliata. desfaci borcanul cu gem, iar cu ce iti e tie la indemana (lingura, furculita, degete) intinzi gemul pe paine. pentru o provocare mai mare, poti pune margarina pe paine inainte de gem. pofta.
2. sandwich: paine feliata + salam feliat = o delicatesa
Lioana întreabă: