Daca vrei prajitura-prajitura, nu alte dulciuri de casa, cred ca cea mai simpla de facut este checul, dar totusi trebuie ceva experienta pentru asta, ca sa iasa pufos, sa nu se adune si sa iasa tare ca scandura. Retete gasesti destule pe net.
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.bucataras.ro/......toase.html
http://www.caietulcuretete.com/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
http://www.retete-bune.info/prajituri-simple-si-gustoase-k-12272.html
Toate cele bune.
Buna!
CHEC "VIORICA"
500 g de zahar, 500 g de faina, 300 g de unt, 8 oua, 500 g de rahat, 150 g de stafide, 150 g de nuci, cateva smochine, un pachetel zahar vanilat, coaja de lamaie.
Intr-un castron, freci spuma zaharul cu untul.Imediat ce spuma creste, adauga cate un ou.In continuare, toarna putin cate putin faina.
Continua mereu sa bati amestecul. Apoi pui smochinele si nucile taiate, adaugi stafidele, rahatul taiat, coaja de lamaie, zaharul vanilat.Compozitia o torni intr-o tava unsa si tapetata.Coci la cuptor, timp de 40 minute.
ARLECHIN CU NUCA
Aluatul:200 g de faina, 150 g de unt, 50 g de zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 varf cutit de sare, vanilie.
Crema:200 g de nuci macinate, 150 g de zahar, 1 dl de lapte, 150 g de unt, 3 linguri de rom, vanilie, coaja de lamaie.
Intr-un castron freci untul cu zaharul, vanilia si sarea.Adaugi pe rand galbenusurile, la urma faina.Se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe dosul unei tavi.Pui foile coapte una peste alta reci, le acoperi cu crema de nuca care se pregateste asa:Intr-un vas pe foc, pui nucile, zaharul, putina coaja de lamaie, vanilie si lapte.Amesteca pana se ingroasa.Ia vasul la o parte si cand amestecul s-a racit, pui untul frecat si romul. Ungi foile pe rand cu aceasta crema.
Deasupra poti glasa cu glazura de ciocolata sau albus de ou batut pe abur.
O dupa-amiaza excelenta!
Ciocolata de casa. Cauta pe internet reteta si o vei face imediat. Iti garantez ca are un gust superb!
Buna. Uite prajituri... cate vrei! :) Spor
http://feellikecooking.ro/......ortisoara/
http://feellikecooking.ro/brownies-cu-cappuccino/
http://feellikecooking.ro/cheesecake-cu-lamaie/
http://feellikecooking.ro/prajitura-cu-piersici-si-frisca-vanilata/
http://feellikecooking.ro/tarta-cu-zmeura-si-crema-de-citrice/
http://feellikecooking.ro/prajitura-cu-visine/
http://feellikecooking.ro/prajitura-cu-nes-si-crusta-de-nuci-prajite/
http://feellikecooking.ro/prajitura-insiropata-cu-merisoare/
http://feellikecooking.ro/brownies-cu-ciocolata-neagra/
http://feellikecooking.ro/prajitura-cu-blat-crocant-si-crema-de-lamaie/
http://feellikecooking.ro/chec-pufos-vanilat/
http://feellikecooking.ro/brownies-cu-menta-2/
http://feellikecooking.ro/pavlova-cu-capsuni/
http://feellikecooking.ro/tiramisu-rapid/
http://feellikecooking.ro/negrese-cu-ciocolata-si-biscuiti-oreo/
Uite niste idei:
http://www.restaurantedelux.ro/......-mere.html
http://www.restaurantedelux.ro/reteta-zilei-tort-cu-pere-si-ciocolata.html
http://www.restaurantedelux.ro/prajitura-cu-morcovi-si-ciocolata.html
http://www.restaurantedelux.ro/reteta-zilei-prajitura-rigo-jancsi.html
http://www.restaurantedelux.ro/......gdale.html
http://www.restaurantedelux.ro/......adure.html
http://www.restaurantedelux.ro/prajitura-cu-crema-dulce-acrisoara.html
http://www.restaurantedelux.ro/prajitura-cu-spuma-de-vanilie.html
http://www.restaurantedelux.ro/prajitura-aromata-in-straturi.html
LisaJulie întreabă: