Ingrediente:
ou4 bucati
zahar4 linguri
piscoturi400 g
branza mascarpone250 g
cafea neagra3 cesti
cacao2 linguri
Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Evident unele detalii le poti schimba, de exemplu branza sau alte ingrediente le poti inlocui dupa propriul gust.
Bafta :*
Am vazut ca ai primit retete, dar ti-o dau si pe a mea, asa cum o fac eu:
un pachet mare de piscoturi, 5 oua, 7 linguri zahar, 500 ml cafea, 2 cutii mascarpone de 250(sau una de 500), o esenta de rom; separi galbenusele si le freci bine cu 5 linguri zahar, pana se mai topeste zaharul si galbenusele isi maresc volumul, adaugi pe rand mascarponele si amesteci sa se incorporeze bine. Bati albusele cu mixerul bine si pui in ploaie cele 2 linguri de zahar. pui spuma de oua peste galbenusuri amestecand cu grija sa nu se lase. amesteci esenta de rom in cafeaua rece. pui intr-o tava de copt prajituri folie de aluminiu si treci fiecare piscot repede prin cafea, asezandu-l in tava. daca ai tava normala iti ajung doua siruri de 12, pui jumate de crema, apoi celelalte piscoturi muiate si apoi restul de crema. deasupra cerni putina cacao si dai la rece. e mai buna facuta seara si mancata a doua zi!
Vei gasi info. si aici, daca vei intra: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/tiramisu-823/
INGREDIENTE:
8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat
Mod de preparare reteta tiramisu
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Se bate frisca.
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere, de preferat fara mixer, cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.
Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.
Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Si acum pozele :
http://i.imgur.com/g3T9B.jpg
Have fun!
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu,
1 cutie mascarpone,
1 cutie frisca Hulala,
3 oua,
150 gr zahar,
esenta de rom,
cacao,
cafea fara zahar sau ness fara zahar,
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine (se poate folosi mixerul).
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului.
Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.
Pofta buna!
400 g piscoturi
crema Mascarpone 250 g
patru oua
patru linguri de zahar
trei cescute de cafea fara zahar
cacao pudra, pentru ornat
Si daca te intereseaza cum sa o preparii ai aici:
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante. Reteta de tiramisu imi place de departe cel mai mult dintre toate celelalte pe care le-am incercat deoarece vinul de Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
Atentie! Din pacate, in Romania vinul de Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar(la Metro din cand in cand daca aveti noroc) insa el poate fi inlocuit cu succes si fara repercusiuni sesizabile la consistenta, textura sau gust de catre Lacrima Lui Ovidiu.
INGREDIENTE:
8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat
Mod de preparare reteta tiramisu
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.