Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
25 gr drojdie proaspata
300 ml apa calduta
o lingurita de zahar
500 gr faina
o lingurita de sare
Ingrediente pentru pizza:
150-200 gr de salam italian, feliat subtire
200 gr de cascaval ras
4 linguri de pasta de tomate
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi
1/2 lingurita verdeturi italiene Kotanyi
Mod de preparare
Aluatul de pizza
Intr-un bol, punem putina apa, drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte, apoi adaugam restul de apa, faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.
Asamblare:
Amestecam pasta de tomate cu uleiul de masline,usturoiul granulat si verdeturile italiene. Nu e nevoie sa mai adaugam sare, amestecul are exact cat trebuie, iar pasta de tomate din comert are tendinta sa fie putin sarata.
Luam jumatate de aluat si intindem o foaie rotunda. Aplicam jumatate din pasta, punem feliile de salam si jumatate din cascavalul ras.
Dam tava la cuptor, la cuptorul electric dureaza cam 8 minute. Intre timp pregatim si a doua pizza.
Feliem si servim.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.lalena.ro/7-reteta-Pizza-simpla-de-casa.html
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/pizza-rapida/
http://www.stilulmeudeviata.ro/......-casa.html
http://www.lalena.ro/257-reteta-Pizza-rapida-2-Reteta-Tupperware.html
Toate cele bune.
Mie imi place cu ciuperci dinalea din borcan dar la pizza aluatul e toata treaba, drojdia si sarea si cum sta in cuptor, temperatura timpul, sper sa iti iese ceva bun, am apa in gura deja
Http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/pizza-rapida
Aici sunt mai multe retete. FUNDA? :D
Ingrediente pentru aluat:
25 gr drojdie proaspata
300 ml apa calduta
o lingurita de zahar
500 gr faina
o lingurita de sare
Ingrediente pentru pizza:
150-200 gr de salam italian, feliat subtire
200 gr de cascaval ras
4 linguri de pasta de tomate
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi
1/2 lingurita verdeturi italiene Kotanyi
Mod de preparare
Aluatul de pizza
Intr-un bol, punem putina apa, drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte, apoi adaugam restul de apa, faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.
Asamblare:
Amestecam pasta de tomate cu uleiul de masline,usturoiul granulat si verdeturile italiene. Nu e nevoie sa mai adaugam sare, amestecul are exact cat trebuie, iar pasta de tomate din comert are tendinta sa fie putin sarata.
Luam jumatate de aluat si intindem o foaie rotunda. Aplicam jumatate din pasta, punem feliile de salam si jumatate din cascavalul ras.
Dam tava la cuptor, la cuptorul electric dureaza cam 8 minute. Intre timp pregatim si a doua pizza.
Feliem si servim. ( Aluatul poti sa-l cumperii) fUNDA?
olivia14 întreabă: