Ingrediente pentru Crema de ciocolata
500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 pastaie vanilie (optional)
200 gr ciocolata (neagra, cu lapte sau alba)
40 gr unt
Crema de ciocolata - Preparare
Se prepara crema de vanilie dupa instruciunile de aici pana la pasul 7 inclusiv, dar nu puneti folia inca. Puteti folosi vanilie sau nu, nu este obligatoriu.
Rupeti ciocolata bucati si o puneti la topit pe abur.
* folositi ciocolata de calitate, ciocolata preferata
Cand e topita complet, adaugati untul si amestecati pana acesta se topeste si el. Turnati repede ciocolata peste crema de vanilie si amestecati energic pana amestecul e omogen.
** eu am impartit crema de vanilie in doua parti egale si una am transformat-o in crema de ciocolata cu lapte si cealalta in crema de ciocolata amaruie; astfel am folosit pentru fiecare parte cate 100 gr ciocolata si 20 gr unt
Acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Pastrati la frigider.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.lauraadamache.ro/2014/10/crema-de-ciocolata.html
http://gastronomie.ele.ro/......-r677.html
http://www.e-retete.ro/retete/crema-de-ciocolata
Toate cele bune.
http://i.imgur.com/D0Os2.jpg
http://i.imgur.com/P7AjXt1.jpg
http://i.imgur.com/qOJ9iwM.jpg
La Mulţi Ani!