Noi facem baza de chec de post cu gem. Iese mai dulce si mai gustoasa. Cu baza de chec se pot prepara si alte prajituri de post, gen tarte cu fructe care sunt excelente si usor de facut. Le poti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Daca vrei, poti vedea aici o reteta video pentru tarta de pere - http://www.cevabun.ro/tarta-de-post-cu-pere/
Ingrediente
•margarină 1 lingură
•cacao 2 linguri
•praf de copt 1 pliculeţ
•apă rece 1, 5 căni
•zahăr 1, 5 căni
•ulei 1 cană
•făină 3 căni
•lămâie 1
•sare un vârf de cuţit
Mod de preparare
Amestecaţi într-un castron făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie rasă. Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa combinată cu uleiul şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută. Turnaţi-o într-o tavă de chec mai mare sau în două mai mici, unse cu margarină şi tapetate cu făină. O parte din compoziţie amestecaţi-o cu cacaoa şi turnaţi-o pe deasupra aluatului din tavă (tăvi). Coaceţi checul la foc potrivit, circa 45 de minute, Funda daca am fost de ajutor :*