| Gaby405 a întrebat:

Hei TPU! Care sunt diferențele dintre un frigider incorporabil și unul normal? Are ceva functii în plus care să merite a fi cumpărat?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E o chesti doar de DESIGN a bucătăriei. Nevasta ce zice?

| relian a răspuns:

Toate frigiderele is la fel,nu stiu daca exista frigidere incorporate,aia o faci tu,frigiderul vine la magazin asa cum le stii,pentru ca omu sa il poata folosi oriunde doreste.
Faptul ca tu ii atasezi pe usa frigiderului o bucata de placaj ca cel al mobilierului din bucatarie,aia nul face frigider incorporabil,ori sa fie diferit fata de alte frigidere.
Ce ar putea avea diferit,usa sa aiba ceva gauri,ori stiu si eu ce sistem prin care sa poti prinde pe ea bucata aia de placaj.

In rest functii si ce doresti trebuie tu sa le stii,difera brandu, functiile, daca are icemaker sau n-are, deci chestii obisnuite.Aia e tot,faptul ca prinzi un placaj pe usa frigiderului aia nul face special.
Eu intru in case la milionari,intru in case de milioane de dolari,dar nu am vazut niciodata frigider genul asta.
Am vazut intr-adevar masina de facut gheata,micuta care se incastra asa in mobilierul unde era asezat si pe usa se prindea un placaj cum am zis.
Dar frigider asa,nu am vazut nici la aia bogati laughing or fi tot ce se poate,dar eu prefer sa vad un lucru,nu sa vad totu ca un perete,sa nu stiu ce sa deschid laughing dar na fiecare cu placerile lui,pasaricile lui.

Unde pui,cand ai nevoie sa scoti de acolo,se poate defecta,stai sa demontez placile alea de placaj sau ce or mai fi laughing noi chiar a trebuit sa lucram la masina aia ce am zis de gheata, pffff stai sa desfaci placajele alea mai mult decat ia reparatu masinii laughing citi bani sa-i ceri aluia? Asa ca i-am zis nene arunc-o si ia alta laughing la frigidere si masini de gheata nu merita sa repari la ele, cand sau dus, la revedere laughing faci 2 reparatii si deja cumparai altul nou.

| relian a răspuns:

Frigiderul,aragazul,masina de splat vase si ce or mai fi se cumpara fctie de spatiu ce il ai in bucatarie pentru fiecare.

Deci sa luam cazul asta,frigiderul,el trebuie bagat undeva. laterale si sus trebuie sa ramina o anume distanta,scrie in cartea acelui frigider ce spatiu trebuie lasat sus si laterale,pentru ca aerul sa poata circula.

Aragazul la fel,nu cumperi asa orice aragaz,is aragaze mici,mari sau foarte mari, tu cumperi ceva ce sa poata incape la tine in bucatarie, intre mobila deja existenta acolo.

Bine daca faci o bucatarie noua, atunci cumperi prima data electrocasnicele, ori macar sa stii ce vrei sa cumperi, apoi faci mobila.

| NLS a răspuns:

Pentru mine, unul incorporat, reprezinta un mare dezavantaj si un chin in plus.
Inchipuie-ti ca apare o problema si trebuie sa il scoti de acolo pentru a umbla in spatele lui.
Sau i se umple vasul de colectare de la spate, si trebuie golit.

E de vreo 3-4 ori mai greu sa il extragi de acolo sau sa il introduci la loc, in comparatie cu unul normal, ia mai mult timp, trebuie sa desfaci garnitura dintre el si mobila, etc
Usa (panoul de mobila) e destul de greu de montat si reglat. Cel putin de catre o persoana normala. Un muncitor cu experienta ti-o pune in 5 minute.

Singura functie in plus, e ca nu vezi ca ai frigider in casa, e mascat de o usa/panou de mobilier.

| NisipLaMare a răspuns (pentru NLS):

Pentru cele incorporate si "libere" Tehnologiile noi au dezghetare automata fara sa intervi. Problemea intervine atunci cand este prea cald si apar alte discoforturi al figiderului.
In alte case in spatele la electrocasnicele din bucatarie au o aerisire conceputa special pentru circularea aerului chiar si la microunde/cuptor/frigider etc...

| Lioana a răspuns:

Nu are functii in plus un aparat incorporabil. Singura diferenta e ca are o usa plata metalica (nu rotunjita ca un aparat normal) de care poti prinde o usa de pal care se asorteaza cu mobilierul tau.

| Vântulalb a răspuns:

De reclama. Ca sa poata fi vandut.

| NisipLaMare a răspuns:

Dezavantajul la unul incorporta este ca "nu respira". Frigiderului ii trebuie aer recircular in spate ca sa se "racoreasca". Daca a nu este destul dupa un timp se strica si nu sti de ce.
Citeste manualul fiecarui frigider inainte de cumpărare exista conditii chiar daca este incorbporabil in mobila. Cum ar fi distanta fata de perete i spate sau sa fie drept sau sa aiba liber in partile laterale.
Ps: la cel incastrat in mobila caldura se recircircula acolo si ramane, ceea ce-l face mai cald decat de obicei consumul creste pe motiv ca-l dai mai rece, asta fiind acolo aerul cald.
Si la cel normal exista conditii numai ca este mai usor de indeplinit. Distanta in spate, lateral poate 5 cm depinde si sa fie drept "boloboc" relativ ca sa se inchida usa singura daca o deschizi.Bafta