Eu prefer cartofii prajiti in cuptor, doar putin stropiti cu ulei. Intorc tava de 2-3 ori, precum si cartofii, sa se rumegeasca cat mai frumos.
La fel pregatesc cartofii taiati "pai", cartofi feliate subtiri (crocante), cartofii noi marunti (cat o aluna-nuca).
Da, dar Nu prea sunt sănatoși prăjiți în ulei. Mai bine îi faci înăbușiți sunt mult mai buni pentru colon și nu îl irită. Eu am renunțat la cartofi prăjiti de 2 ani...
Mereu îmi cumpăr cartofi congelați, și da, poți sa ii prăjești și la tigaie, eu asa fac și sunt buni la gust.
Cartofii pai ii poti praji cum vrei, unde vrei, chiar si pe placa de sare roz daca te-ntizi suficient in universul gastro, si nu sunt norme NSTM nituite, de Vlad Tepes pe un NVMe M2 SSD drive.
Eu prefer sa cumpăr cartofi ii curăț ii tai, cei gata tăiați și congelați au un gust diferit, dar în situații în care nu ai de ales merg și aia, dar sânt mai buni cei făcuți din cartofi, dacă îi poți prăji fara ulei sau untură e și mai bine
Prăjiți prin tigaie daca pui suficient ulei incat sai acopere e ca si pe fripteoza, bine acum nici chiar dar ceva de genu dar eu doar de aia mananc in tigaie si nici nu pun cine stie cat ulei si ies ok
LisaJulie întreabă: