Nimic prea complicat. Un meniu simplu și rapid.
APERITIVE
Tartă cu brânză de capră
Mini-tarte cu ouă şi spanac
Pacheţele în foi de orez cu sos dulce-acrişor
Salată orientală
Ardei copţi umpluţi cu linte roşie
Piftie de porc
Aperitiv cu brânză albastră şi rozmarin
Salată de vinet
Salate boeuf
Tobă de casă
SUPE/CIORBE
Supă-cremă de cartofi cu şuncă
Ciorbă de burtă
FEL PRINCIPAL
Friptură de porc aromată cu scorţişoară
File de porc cu rozmarin
Muşchiuleţ de porc cu sos de vin
Muşchi de porc cu piure şi sos roşu
Porc chinezesc cu sos de caise
Cârnaţi tradiţionali de porc
Porc englezesc cu dovleac
Porc marinat cu garnitură de porumb
Caise cu porc condimentat
Pulpe de curcan cu mere la cuptor
DESERT
Prăjitură de Crăciun cu scorţişoară
Negresă cu sos de afine şi scorţişoară
Prăjitură umplută cu merişoare
Figurine de turtă dulce
Turtă dulce cu merişoare
Melcişori cu nucă
Cozonac cu nucă
Biscuiţi de casă
Bomboane Raffaello
Sufleu de ciocolată
BĂUTURI
Vin fiert cu ciocolată amară
Sirop de muguri de brad
Salut, nu prea am o experienta vasta in asta, insa o sa-ti zic "meniul" pe care il aleg de fel rudele noastre si noi. Ca si mancare, avem: Nelipsitele sarmale (asta cred ca e in meniul aproape oricui), costite de porc afumate, salata de boeuf, salata de vinete, friptura, cotlete si pui la cuptor (gen unul intreg si cat de mare). La capitolul de rontait, avem Saratele, covrigi, alune, stixuri, salatini, bomboane gumate, iar la capitolul desert, obisnuim sa facem un fel de raffaelo dupa o reteta proprie (putin schimbata dupa reteta originala), multe soiuri de prajituri si tort, deoarece e ziua unor membri de familie totodata. Cam asa e la noi in familie.
WolfgangKreutzfeldt întreabă: