| Alexia1208 a întrebat:

Din dorința de a economisi bănuți am fost azi la Lidl. Acolo am găsit esență de vanilie cu 0, 89 lei față de esența de la Dr. Oetker care e și 4-5 lei. Întrebările mele sunt: cum vi se pare esența de vanilie de la Lidl marca Belbake? Dă gust prăjiturilor? Va mulțumesc!

8 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

3,5-4 lei maxim in magazinele de cartier...nu merită ceva mai ieftin, ți-o zic din experiența. Știi ca pui mai puțin, dar da aroma. Mai poți încerca superesentele de la coseli.

| gabicoo a răspuns:

Ingredientele sunt cam aceleași. În cazul Dr. Oetker plătești brandul. Chimicale sunt ambele! Belbake e marcă proprie Lidl. Am luat stafide, cacao, făină Belbake și au fost OK. Nu știu nimic despre esența de vanilie. Încearcă!
Esențe am mai folosit cele de la Coselli - sunt destul de bune!

| NLS a răspuns:

Are un gust ceva mai "sintetic", si parca mai "piscacios", nu e chiar la fel, - in definitiv, are gust de vanilie, si nu strica/ nu schimba produsul.

Nu stiu daca cea de la Dr Oetker chiar are mai multa vanilie in compozitie, sau folosesc alta combinatie de arome, si diferenta de pret e brandul.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca te referi care e mai sanatoasa: ambele au aceleasi ingrediente
Daca te referi care e mai aromata: cea de la Lidl are un miros mai artificial. Si cea de la Dr Oetker are un miros dubios dar macar e mai ok
Daca vrei o aroma naturala de vanilie poti face zahar vanilat acasa. Iti iei o pastaie de vanilie, o maruntesti intr-un borcan cu zahar si in cateva zile ai zahar vanilat cu aroma naturala de vanilie

| romeo78 a răspuns:

Produsele marcă proprie de la Lidl, sunt în general calitativ superioare altor mărci proprii al altor supermarketuri.
Referitor la prețuri, au existat documentare despre acest lucru.
Eu am găsit sub o marcă proprie, produse de mărci celebre, iar diferența de calitate nu era mare.
Cumpărați cu încredere mărcile proprii de la Lidl, vi-o spun în calitate de cumpărător de când era denumit înainte Plus.

| Vântulalb a răspuns:

Nu stiu esenta Belbake. Eu cumpar alte marci din hipermarketuri tot cu 0, 45-0, 50 lei/plic. Produsele de la Dr. Oetker sunt scumpe oriunde, desi nu mi s-au parut mai bune.

| Februar30 a răspuns:

Iti poti face si singura in casa esenta. Pui planta la macerat intr-o sticluta cu glicerina alimentara si in cateva luni e gata. Se poate pune orice planta. N-am incercat, dar cred ca iese buna happy

| Onisim10 a răspuns:

Totul tine de preț, daca vrei ceva bun, costa mult, daca vrei ceva ieftin, nu te aștepta la prea multe bucurii.