| Alexia1208 a întrebat:

Hei TPU! E voie să coci vinerea? Bunica mea mi-a spus ca nu a copt niciodată și doar în vinerea aceasta am posibilitatea de a pregăti ceva. Am musafiri. Mulțumesc!

25 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, am auzit ca e ilegal si vine politia cozonacilor peste tine! Tu te gindesti un pic cit de timpit suna intrebarea asta? Si daca speli duminica, ce? Si daca te f&^i miercuri sau vineri sau in post, CE? Deci exista chipurile undeva o entitate omniscienta si omnipotenta care a creat un univers incomensurabil, cu miliarde de planete, milioane si milioane de civilizatii (da, da, stiu, sintem singuri, extraterestri sunt diavoli si alte mizerii), dar acelei entitati ii pasa de ce face unul dintre aia vreo 7 miliarde de omuleti insignifianti de pe una dintre milioanele de planete locuite. Mdah, asa e. Cred ca o sa sughite cand pui tu ceva la copt.

| TimberWolf a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Politia cozonacilor rolling on the floor ba esti nebun, nu mai pot, mor! rolling on the floor))))

Apropo, eu ma *** doar lunea si martea.

| darrio2007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Băi, dă-mă dreak! Esti filozof in devenire!

| darrio2007 a răspuns:

Coace că nu este nici o problemă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TimberWolf):

Foarte corect. Mai dificil daca esti singur acasa in zilele alea, dar important e sa vrei. Ai nu ai mingea, trebuie sa tragi la poarta, vorba lui Hagi. tongue

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru darrio2007):

Sint realist. Ma mai amuz si eu. happy

| darrio2007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ok. Bagă mare!

| eliancodrut a răspuns:

Vezi ca nici lunea nu e bine, ca o sa-ti mearga prost toata saptamana. E voie doar martea si joia, daca nu e sarbatoare, post, lasatul secului si altele. laughing)

| gabicoo a răspuns:

Este o superstiție.

| GabiDumitrescu a răspuns:

A venit politia cozonacilor si mi-a sters si raspunsul meu... si nici macar nu e vineri azi. Asa ceva, tovarasi...

| kalasnicov22 a răspuns:

Depinde cati neuroni ai. Unul il poti folosi la copt si altul sa te intrebi ce ti se poate intampla dupa.

| Claudiu193729 a răspuns:

Da poți coace liniștită vinerea,bunicii și oamenii mai în vârstă,fiindcă au trăit vremuri diferite fata de ale noastre pe când erau ei mai tineri, țin chiar și în zilele noastre foarte mult la tradiții, poate de aceea ți-a zis sa nu coci vinerea, dar nu ești obligata să ții nicio tradiție, și nici nu faci păcat dacă nu tii tradițiile, fiindcă sunt făcute tot de oamenii

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ce e cu superstitia asta?
Cel mai probabil bunica ta se referea la o Vinere anume.
Se spune că este mare păcat să gătești orice fel de preparat în Vinerea Mare.
Dar de aici (o singura Vineri din an) pana la a nu coace in nici o vineri, e cale foarte lunga.
La o adica e mancare, nu toti suntem sfinti sa tinem post negru in fiecare vineri. Judeca si singura!

https://evz.ro/......ouale.html

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca tu ai inteles taman partea are nu face sens.
Coacerea este doar un proces de pragatire a mancarii, care se face in orice zi a saptamanii, fara nici o restrictie.

Nu ai voie sa mananci de dulce miercurea si vinerea, de aceea bunica-ta ti-a spus sa nu coci DULCIURI, desi poti sa le coci dar nu ai voie sa le mananci.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Claudiu193729):

Una e traditie, si alta e superstitie pentru retarzi.

| Claudiu193729 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ai dreptate e superstiție, nu știu de ce uneori le confund,dar nici cu anumite tradiții sau obiceiuri nu sunt de acord,că ele sunt făcute tot de oamenii, pentru anumite scopuri,de cele mai multe ori financiare,de exemplu eu dacă mă duc la bunicul meu mort, de ce trebuie neapărat să-i aprind o lumânare tot timpul când merg la mormânt? mortul tot mort rămâne numai știe nimic ce e pe pământ, și nu vad scopul sa dau bani pe ceva fara folos care arde degeaba in cimitir, simplu folosul nu e al meu ci al magazinului, fiindcă
altfel nu ar mai cumpără lumea candele așa fara motiv și ar rămâne cu ele

suntserios
| suntserios a răspuns:

Suntem în 2024.
Poate vii și tu în prezent.

''aerul este rece dimineata pentru ca a stat afara toata noaptea'' - Gica Hagi.

Nu ti l-a sters nimeni, sus in dreapta sub raspuns la ordonare apasa pe ''cronologica''. Si mie imi dispar din raspunsuri uneori, e eroare de la site.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TimberWolf):

Mdah, mi-am dat seama dupa. Dadusem cronologic sa le vad, desigur, dar nu imi incarca nici raspunsul meu nici cele ale voastre. Acum le vad...

De acord, dar fii atent, ca nu merge decat cu luminari de la biserica sau magazinele lor, nu orice fel... bine, depinde de situatie, dar bor-ul vrea monopol pe asta si face tot posibilul sa il obtina.

| Fatamuntilor a răspuns:

Cred ca bunica ta se referea la o anumita vineri, adica cea dinaintea Pastelui. Atat.
Sunt unii care nu spala la masina vinerea
Fa cea ce simti.

| Claudiu193729 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu mă interesează ce spune lumea religioasă și tradiționalistă, mai ales tradițiile legate de morti, care am văzut că sunt foarte multe, eu nu duc lumanari când merg la mormânt decât uneori, fiindcă ard degeaba in cimitir, și mai dau și bani aiurea pe ele, mă duc îmi amintesc puțin de el și gata, de ce trebuie sa duc ceva când merg la cimitir, că așa îmi spune nu știu ce baba sau neamurile?

Intru totul de acord cu tine, si eu la fel. "Vezi, maica, de aia sunt inundatii si molime, ca astia tineri sinteti fara de dumniedzau!"