Uite aici:
Ingrediente:
- 4 cani lapte (cana de 250 ml.)
- 4 galbenusuri
- 1 cana zahar
- 1/2 cana faina sau amidon alimentar
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita extract (esenta) de vanilie/rom
- 2 linguri mari de unt (50 g.)
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele. Intr-un vas, se amesteca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se spumeaza (1-2 minute, cu mixerul). Se adauga faina cernuta si se amesteca totul bine. Se adauga o cana de lapte fierbinte peste compozitia de faina si se amesteca energic. Se toarna apoi intreaga compozitia peste laptele infierbantat (care e pe foc, la foc mic) amestecand incontinuu. Se lasa budinca pe foc pana se ingroasa (cand incepe sa bolboroseasca e semn ca e gata).
Se adauga esenta de vanilie/rom si untul, taiat in bucati, se amesteca din nou foarte bine si se lasa la racit. Se serveste simpla sau cu fructe ori sirop de fructe sau cu orice altceva iti placere: ciocolata, nuca de cocos, etc.
Ps: foloseste mai bine unt decat margarina, e putin mai gras si asta e bine.
Sper ca te-am ajutat.
Ceau!
Uite aici link:http://www.laurasava.ro/2012/10/22/budinca-de-casa/
Da,poti inlocui.