Mai scoate zeama din ei si pune apa.Ca sa stii cita sa scoti si apoi sa pui apa, scoate un litru si mai baga juma de litru de apa, apoi gusti, sau faci asa cu 250 ml de apa la litru,apoi daca e tot sarat tot asa.
Cind simti ca gustul este cel care te satisface,stii cita zeama sa scoti si apoi pui apa.
Asta trebuie sa o faci acum,pentru ca saramura aia va intra in acele fructe si dupa nu mai poti sa mai scoti saramura aia, decat daca le tii in apa, dar atunci nu or sa mai fie asa de bune.
Cind pui muraturi cauta si tu o reteta ceva, sau cita sare se pune la litru.
Pot sa intreb pe mama, ea stie, dar cred ca deja e tirziu la tine.Cind mai faci, fa saramura aia intr-o cana sau la 1 litru de apa,pui sare asa putin cate putin,agiti pana se dizolva sarea, gusti si tot asa, pana cand obtii gustul dorit de tine.
Apoi stii cita sare ai pus la litru, faci saramura aia in galeata, ori ceva oala masurata, cintaresti sarea si ai muraturile pe gustul tau.
LisaJulie întreabă: