Mai simplu de atat nu se poate, ai nevoie de urmatoarele 4 ingrediente:
- 2 banane taiate marunt
- jumatate de cana de capsuni congelate, taiate felii
- 2 linguri de frisca
- jumatate lingurita de vanilie
- zahar pudra sau indulcitor (optional)
Si le prepari in felul urmator:
- adaugi feliile de banane intr-o punga si o bagi la congelator pentru cel putin doua ore (sau peste noapte) pentru a le ingheta; scoti capsunile si bananele congelate si le pui intr-un blender sau robot de bucatarie pentru a le marunti pana cand ajung la o consistenta moale
- adaugi smantana, vanilie si zaharul pudra (sau alt tip de indulcitor); amesteci foarte bine pana toate ingredientele sunt incorporate; transferi crema intr-un recipient si bagi la congelator pentru cateva ore
Buna:)
Uite ce am gasit
http://www.desprecopii.com/......e-casa.htm
http://retete.eva.ro/desert/inghetata-de-casa-articol-3683.html
http://www.adihadean.ro/2011/08/cea-mai-simpla-inghetata-de-casa/
Mult succes :)
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.desprecopii.com/......e-casa.htm
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/inghetata-de-casa/
http://www.retetecalamama.ro/......nilie.html
http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-inghetata
http://delly.garbo.ro/......ioase.html
http://www.teoskitchen.ro/2008/06/inghetata-de-vanilie-vs-cacao.html
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/inghetata-de-casa/
http://retete.eva.ro/desert/inghetata-de-casa-articol-31174.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/inghetata-de-casa/
http://www.laurasava.ro/2011/06/09/inghetata-de-vanilie/
http://www.lauraadamache.ro/2009/06/inghetata-de-ciocolata.html
Toate cele bune.
Ni' mă, un fel de inghetata.
http://www.laurasava.ro/2015/05/08/prajitura-inghetata-pe-bat/
Ok,uite retete de inghetata normala.
Inghetata de ciocolata
Ingrediente:
150g zahar
235ml lapte
2g sare
10g pudra de cacao neindulcita
3 galbenusuri batute usor
55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici
475ml smantana grasa
5ml extract de vanilie
Mod de preparare:
Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.
Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.