Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.e-retete.ro/retete/crema-de-ciocolata
http://www.gustos.ro/retete-culinare/crema-de-ciocolata.html
http://www.petitchef.ro/retete/crema/crema_ciocolata
http://bucataria.realitatea.net/retete/1153/crema-de-ciocolata-pentru-tort
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/crema-de-ciocolata/
http://retete.flu.ro/reteta-crema-de-ciocolata/
http://www.sfaturiculinare.ro/......ciocolata/
http://www.lalena.ro/......-casa.html
Toate cele bune.
Ingrediente - crema de ciocolata pe biscuiti
1 kg biscuiti
8 linguri de faina
8 linguri de zahar pudra
2-3 linguri de cacao
diverse esente
200 g margarina
150 g lapte dulce.
Mod de preparare
Biscuitii se insiropeaza in lapte.
Separat, se pun 200 ml de apa intr-un vas, se adauga zaharul pudra si faina si se lasa la foc mic pana se omogenizeaza.
Cand sosul e gata, capatand consistenta unei ciulamale tari, se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga margarina.
Aluatul astfel obtinut se imparte in doua parti.
In una dintre acestea se incorporeaza praful de cacao, iar in cealalta se pune esenta de vanilie.
Se obtin astfel doua creme de culori diferite.
Se unge o forma rotunda si se tapeteaza peretii acesteia cu biscuiti asezati vertical.
De asemenea, in interiorul vasului se dispun radial mai multe randuri de biscuiti, aranjati tot vertical, pornind din centrul formei de tort.
Cele doua creme se toarna alternativ intre "zidurile" de biscuiti, formand niste raze de culori diferite.
pofta buna-funda?
Ingrediente-crema de ciocolata pe biscuiti
1 kg biscuiti
8 linguri de faina
8 linguri de zahar pudra
2-3 linguri de cacao
diverse esente
200 g margarina
150 g lapte dulce.
Mod de preparare
Biscuitii se insiropeaza in lapte.
Separat, se pun 200 ml de apa intr-un vas, se adauga zaharul pudra si faina si se lasa la foc mic pana se omogenizeaza.
Cand sosul e gata, capatand consistenta unei ciulamale tari, se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga margarina.
Aluatul astfel obtinut se imparte in doua parti.
In una dintre acestea se incorporeaza praful de cacao, iar in cealalta se pune esenta de vanilie.
Se obtin astfel doua creme de culori diferite.
Se unge o forma rotunda si se tapeteaza peretii acesteia cu biscuiti asezati vertical.
De asemenea, in interiorul vasului se dispun radial mai multe randuri de biscuiti, aranjati tot vertical, pornind din centrul formei de tort.
Cele doua creme se toarna alternativ intre "zidurile" de biscuiti, formand niste raze de culori diferite.
Poti sa faci si fara link.Iti gtrebuie doar faina, cacao, zahar si lapte.Le amesteci bine si rezulta minunea.Dar trebuie sa ai grija la cantitati.Sau daca nu vrei sa iti bati capul poti topi ciocolata si iese o minunatie:X
Sau poti face crema de ciocolata:
Ingrediente:
250ml lapte
250g zahar
1 buc ou
500g unt
50g cacao
esenta de rom
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.
Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.
Ingrediente
250 g de biscuiti din comert, sirop de zahar, cafea, cacao sau marmelada. Siropul: 1l2 pahar apa, 100 g zahar, rom dupa gust.
Mod de preparare
Crema de biscuiti se face la fel cu crema de cozonac, inlocuind cozonacul cu 250 g de biscuiti din comert.
Bafta!
Buna!
CREMA DE CIOCOLATA
50 g frisca lichida, 100 g ciocolata neagra, o lingurita de brandy.
Punem 50 g frisca lichida la incalzit, inainte de a incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra maruntita si lingurita de brandy.
Amestecam pana se topeste ciocolata.
Cu aceasta crema ungem abundent un biscuite si acoperim cu un alt biscuite.
Te pup!