anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei!kiss Vreau si eu reteta de sirop de catina!

Răspuns Câştigător
| alexutzu26alicante a răspuns:

Pentru prepararea siropului avem nevoie de:
- 2 kg de fructe proaspete de catina si
- 1 kg miere.
Dupa ce adunam catina, separam fructele
de crengute, ajutandu-ne de o furculita
si ...cu mare grija sa nu ne intepam.
Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se
usuce foarte bine.
Le pasam cu blenderul apoi le strecuram
printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon.
Lichidul rezultat il amestecam cu mierea
si il punem in sticle inchise ermetic.
Cat lucram cu catina folosim vase si ustensile din plastic, sticla sau lemn,
pentru a nu oxida.
Pastram siropul la frigider si il amestecam din cand in cand prin rasturnare.
Se poate pastra timp de 2-3 luni.

Din siropul de catina luam cate 2-3 lingurite inainte de micul dejun.

Sau putem prepara o bautura racoritoare, foarte buna si pentru copii, amestecand sirop de catina cu apa minerala si inca 1-2 lingurite cu miere.
Pulpa ramasa de la fructele folosite
pentru sirop, se poate usca si macina
cu rasnita de cafea.
De asemenea si fructele intregi se pot
usca si macina in pulbere fina.
Pastram pulberea in borcane
si o folosim pentru ceai.
O lingurita de pulbere se opareste cu
o cana de apa clocotita.
Se lasa sa infuzeze apoi se bea.

O alta metoda de preparare a catinei este sa pasam cu o furculita boabele apoi sa le amestecam cu miere.Pastram pasta la frigider si luam din ea 2 lingurite inainte de micul dejun.

1 răspuns:
| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Sirop de catina

Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea siropului avem nevoie de:
- 2 kg de fructe proaspete de catina si
- 1 kg miere.
Dupa ce adunam catina, separam fructele
de crengute, ajutandu-ne de o furculita
si ...cu mare grija sa nu ne intepam.
Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se
usuce foarte bine.
Le pasam cu blenderul apoi le strecuram
printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon.
Lichidul rezultat il amestecam cu mierea
si il punem in sticle inchise ermetic.
Cat lucram cu catina folosim vase si ustensile din plastic, sticla sau lemn,
pentru a nu oxida.
Pastram siropul la frigider si il amestecam din cand in cand prin rasturnare.
Se poate pastra timp de 2-3 luni.

Din siropul de catina luam cate 2-3 lingurite inainte de micul dejun.

Sau putem prepara o bautura racoritoare, foarte buna si pentru copii, amestecand sirop de catina cu apa minerala si inca 1-2 lingurite cu miere.
Pulpa ramasa de la fructele folosite
pentru sirop, se poate usca si macina
cu rasnita de cafea.
De asemenea si fructele intregi se pot
usca si macina in pulbere fina.
Pastram pulberea in borcane
si o folosim pentru ceai.
O lingurita de pulbere se opareste cu
o cana de apa clocotita.
Se lasa sa infuzeze apoi se bea.

O alta metoda de preparare a catinei este sa pasam cu o furculita boabele apoi sa le amestecam cu miere.Pastram pasta la frigider si luam din ea 2 lingurite inainte de micul dejun.