Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.cartedebucateon-line.com/2012/02/chec-cu-fulgi-de-ciocolata.html
http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-fulgi-de-ciocolata-38906.html
http://www.restaurantedelux.ro/chec-fulgi-ciocolata.html
http://www.iuli.eu/prajituri/chec-fulgi-ciocolata-dr-oetker
http://retete.flu.ro/reteta-chec-cu-fulgi-de-ciocolata-si-glazura/
http://dli.ro/retete-chec-cu-fulgi-de-ciocolata.html
Toate cele bune.
Ingrediente - Chec cu fulgi de ciocolata si glazura
6 oua; 1 lingurita de sare; 1 cana(250g) faina; 3 Linguri ulei 1 cana (250g) de zahar; 1 pliculet de praf de copt; 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale; 1 plic glazura ciocolata (sau altceva, dupa preferinte) 4 linguri cacao
Mod de preparare - Chec cu fulgi de ciocolata si glazura
Intr-un bol se bat pana la spuma albusurile (separate de galbenusuri) impreuna cu sarea. Apoi se adauga in ploaie zaharul si se bate in continuare pana se topeste cat de cat.In timp ce se amesteca se toarna pe rand galbenusurile, cacaoa, praful de copt, faina si uleiul si se amesteca pana la omogenizare.
Se unge cu ulei o tava de cozonac, se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Peste compozitie se presara fulgii de ciocolata pisati pana se acopera toata compozitia dupa care se baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incins in prealabil dupa care se introduce tava si se lasa 40 minute la foc mediu. Se verifica pe parcurs introducand o scobitoare in chec si daca ramane uscata inseamna ca e gata.
Dupa ce se scoate checul din tava, se lasa la racit, se taie in felii groase de 3 degete. Se insiropeaza cu lapte sau sirop preparat din zahar si apa. Feliile se taie la jumatate pe lat si din inaltime, astfel formand 4 bucati de prajitura: 2 buc cu fulgi si 2 buc simple. Buc simple sunt unse cu glazura.
Se servesc ca atare. Pofta buna!
Timp de preparare: 1 ora si 25 minute minute
Buna!
Uite reteta aici,
http://dli.ro/retete-chec-cu-fulgi-de-ciocolata.html
Pofta mare!
Te pup!
1. O reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda.
Ingrediente:
140 g faina
6 oua
30 g cacao
280 g zahar tos
2 lingurite cu esenta de vanilie
100 g fulgi de ciocolata
1 lingurita cu praf de copt
120 ml apa calda
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma si lasa-le deoparte. Pune galbenusurile intr-un castron si bate-le cu mixerul cateva minute, pana isi dubleaza/tripleaza volumul. Adauga teptat zaharul si continua sa bati.
Incorporeaza treptat faina, praful de copt si cacaua proaspat cernute, apa calda si esenta de vanilie. La final, incorporeaza, cu cat mai putine miscari, spuma de albusuri si jumatate din cantitatea de fulgi de ciocolata.
Toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 40-55 de minute (nu scoate din cuptor inainte de testul scobitorii).
Dupa ce ai scos checul din cuptor, presara deasupra restul de fulgi de ciocolata. Taie in felii numai dupa ce s-a racorit.
2. Reteta de chec cu fulgi de ciocolata va este prezentata in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru patru portii:
70 grame pesmet alb;
trei oua;
o lingura de cacao;
140 grame zahar brun;
un plic de zahar vanilat;
un plic de praf de copt;
60 ml lapte caldut;
50 grame fulgi de ciocolata.
Modul de pregatire pentru reteta de chec cu fulgi de ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:
Amestecati ingredientele pana la omogenizare, inglobati la final fulgii de ciocolata;
Coaceti checul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
Lasati checul sa se raceasca in cuptorul stins, apoi scoateti-l din tava si sectionati-l in feliute de grosime medie.
anonim_4396 întreabă: