O prajitura "spectaculoasa", trebuie sa fie si complicata.
poti incerca o "Tavalita":
aluat de chek, pus intr-o tava intinsa, dupa ce s-a racit, o tai patrate cam de 6/6cm, dai fiecare cub,repede, printr-un sirop gros(zahar+cacao+lapte toate fierte bine),apoi le tavalesti prin nuca de cocos, de diferite culori.Le pui la rece, la frigider, pana pleci la scoala.
Se face si repede(dupa ce capeti dexteritate), este si foarte buna la gust si foarte aspectoasa.
COCOSANA
Blat:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3-4 linguri cacao, 6 linguri ulei, bicarbonat.
Crema:4 linguri de faina se amesteca cu 1/4 l lapte, 150 g de zahar, se pune la foc adaugandu-se 100 g nuca de cocos.
Se fierbe pana se ingroasa asa ca o budinca.Cand este gata si rece se amesteca cu 200 g de unt.
Crema asta o pui deasupra apoi glazura:
200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri apa fiarta.
Chocolate lava: http://www.adihadean.ro/......de-simplu/ se face in 20 min si e FANTASTIC!
Fa tu singura imagineazati numai neaparat pui praf de copt dar daca nu intra pe www.retete usoara de prajituri.ro
LisaJulie întreabă: