Bună!
Preferabil să pui o parte din conţinutul pungii ( depinde cât este de mare ) într-o tigaie mai înaltă ( sau o cratiţă ) acoperită cu capac, pe care o pui apoi pe plita aragazului.
Din când în când o mai agiţi, ca să expandeze toate boabele.
Toate cele bune.
Auzi,sint doua feluri de pungi:una o punga speciala din hartie cu boabe de porumb este pentru cuptorul de microunde si alta punga din plastic(nylon) este boabe uscate de porumb pentru aragaz! Deci se pune pe aragaz un ceaun cu fund rotund,puneti un pic de ulei,nu mult! Lasa sa se incinga uleiul,cand uleiul devine fierbinte si incepe sa scote fum,puneti boabele de porumb in cescuta mica plin si ras(o cescuta chinezeasca) si apoi turnati in ceaunul fierbinte si amestecati bine cu facaletul de facut mamaliga,cu capacul de deasupra,ca sa nu sara boabele cand incep sa se pocneasca, cand incep sa pocneasca repede primii floricele, inchideti capacul si asteptati pana se termina de pocnit si pana se umple tot ceaunul si mai amesteca bine, sa ma pocneasca pana nu mai ramane nici o boaba. Apoi se inchid aragazul si toarna ceaunul fierbinte in castron si se gusta daca mai trebuie un pic de sare. Pofta buna! Sper ca ti-am fost de folos de sfatul meu! Dar tu de unde esti? Daca esti din Botosani, voi veni la tine sa te invat cum se face floricele!
Toate boabele de popcorn star le pui intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei. Vezi! Pune si un capac in timp ce se prepara, deoarece iti poate sari toate floricelele pe jos. Succes.
Intr-o tigaie putin mai inalta pui putin ulei, dai pe foc mediu ca tigaia sa devina fierbinte, pui din punga boabele de pop corn sa acopere bine fundul tigai fara sa fie un strat prea gros, mai putine se fac mai repede si mai uniform.Pui pe tigaie un capac transparent sa poti supraveghea usor toata treaba.Tot ce e gata rastorni intr-un castron, preferabil de ceramica, pui deasupra un pic de sare, alegi un fotoliu confortabil, un film bun, si uite ce frumos trece seara. Pofta buna si vizionare placuta.
Pregătește oala și pune jumate de pungă în oală și după aceea fi atent când sare popcornul să ți de capac.
Scoate boabele din punga si punele intr-o cratita si pune-o pe foc cu un capac? owo
Pune-l pe foc intr-o oala neaparat acoperita, dar ca sa se faca bine, nu pune tot pachetul deodata. Poti pune de 2 ori cate jumatate. Vei auzi dupa cca 2min cum incep sa se expandeze. Si vezi sa nu se ridice capacul de la cum tot sare popcornul pe acolo, ai putea sa tii chiar tu de capac apasat. Pofta buna!
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: